Mindfulness op het werk helpt je om je goed te voelen

mindfulness op het werk toepassen

Mindfulness op het werk helptmindfulness-op-het-werk-helpt-als-je-energie-laag-is

Stress, irritatie, voortdurend moe zijn op het werk. Signalen dat werk energie kost. En vaak is de situatie voor jouw gevoel lastig te beïnvloeden want iedere dag op je werk is het zo. De werkomgeving is zo en verandert meestal niet. De werksituatie is zo reëel, tastbaar en voelbaar om je heen, dat het lastig is om de invloed hiervan uit te sluiten. Dat moet je eigenlijk ook niet willen proberen. Want dan ga je een strijd aan die je lastig kunt winnen.

Ja het is zo

Want de situatie is zoals deze is en het kost heel veel energie om de buitenwereld te veranderen om je goed te gaan voelen. Bovendien, als je met veel  inspanning en moeite veranderingen bij andere mensen op gang krijgt, dan is dit van korte aard. En op dat moment voel jij je zelden zoals je verwacht had. De situatie is zoals die is. Wat je wel snel kunt veranderen is hoe jij met je werk omgaat. Mindfulness op het werk helpt je daarbij. Wijswerk gebruikt Mindfulness in bijna alle trainingen en workshops. Want een positief goed gevoel is de basis van verandering.

Wat je kunt doen

Wat je snel kunt veranderen, dan ben je zelf. Dat zijn je gedachten over de situatie. En daar kun je Mindfulness bij gebruiken. Mindfulness is bewust aanwezig zijn in het nu, en al die storende gedachten laten voor wat ze zijn, ‘storende gedachten’. Je kunt op je werk korte oefeningen doen die je even uit de maalstroom van gedachten halen. We volgen namelijk onbewust onze gedachten impulsen over wat eerder gebeurd is, over wat er zou kunnen gebeuren en over wat er nu allemaal gebeurt.

Mindfulness op het werk. Kies je eigen wereld in plaats van geleefd worden door je omgevingAls organisatie

Organisaties en bedrijven hebben er baat bij dat hun werknemers zich goed voelen in hun werk. Alleen dan kun je succesvol zijn. Sinds 2008 geven wij vanuit Wijswerk trainingen in Mindfulness en gebruiken wij Mindfulness sowieso in al onze workshops en trainingen. Mindfulness op het werk helpt uw mensen om meer plezier te hebben bij wat ze doen.
Wint u meer weten? Zoek contact met ons

Probeer eens een Mindfulness oefening Klik HIER

Lees ook eens:   Creatief visualiseren voor bedrijven

Mindfulness op het werk. Neem contact op voor meer info