Uitstroom naar werk. Toevoeging aan project voor vergunninghouders

project Opstap op weg naar werk inburgering

Uitstroom naar werk. Toevoeging aan project voor vergunninghoudersOns project Opstap voor Vergunninghouders is nu uitgebreid met een voorbereiding naar werk. Hiermee kunnen wij gemeenten nog beter bedienen bij de begeleiding van nieuwe Nederlanders naar participeren in de samenleving. Wijswerk heeft sinds 2008 ervaring met het begeleiden van mensen vanuit een uitkering naar een baan. Wij sluiten aan op de ervaring en kennis van de deelnemer. En op de behoefte van de opdrachtgever.

Uitstroom  naar Werk

Door de aanpak wordt uitstroom naar werk voor een gedeelte van deze groep tijdens het volgen van het traject mogelijk. Opstap is een succesvol Project dat mensen in zes stappen klaar maakt voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Door samenwerking met onze nieuwe partners kan, naast het bestaande netwerk van bijvoorbeeld een gemeentelijk Werkgever Servicepunt, ook gebruik gemaakt worden van ons netwerk. Wij bieden daarmee een sluitende aanpak. Naast stage- of participatieplekken kan een deel van deze doelgroep, dat daaraan toe is, de stap maken van uitstroom naar werk.

Nieuw opgenomen in het Project: de cursus Veilig aan het Werk

Tijdens het programma lopen de kandidaten zes thema’s door die vanuit de praktijk specifiek voor deze doelgroep zijn ontwikkeld. Er zijn thema’s die gaan over het ontwikkelen van een krachtig basisgevoel. Daarnaast zijn er praktische onderwerpen, waaraan onlangs ook een training ‘veiligheid op het werk’ is toegevoegd.

Een VCA examen halen is, vanwege het taalniveau vaak nog niet mogelijk. Wel kunnen de kandidaten bij ons een toets Veilig aan het Werk maken. Als ze daarvoor slagen kunnen ze daarmee een werkgever, waar ze zonder VCA kunnen werken, in ieder geval tonen dat ze enige kennis hebben van ‘taal op het werk’ en veilig werken

uitstroom naar werk door DOEN

Doen, want in de praktijk wordt de waarde van de theorie zichtbaar

Doen is ervaren, ervaren betekent verandering in energie. Tijdens de inburgering tekenen de nieuwkomers een Participatieverklaring waarin ze aangeven de Nederlandse normen en waarden te respecteren. Ook maken zij een Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA), waarvoor zij een portfolio in de vorm van kaarten opbouwen en waarin ze apart examen moeten doen. Het Opstap Project van Wijswerk geeft handen en voeten aan deze voorbereiding door met de mensen de kennis is de praktijk te brengen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wij komen Opstap. graag laten zien. Neem contact op met Wijswerk . Voor telefoonnummers of een bericht: KLIK HIER

Project Opstap voor inburgering naar werk