Zes tips over hoe jij je kansrijk kunt gaan voelen

Groet van Rob Houdijk op Dutchpositives

Succes begint met een gedachte. De omvang van het succes wordt alleen beperkt door de persoon in wiens geest die gedachte ontstaat. (Napoleon Hill ) Dus  een kansrijk gevoel hangt helemaal van ons af

Alles wat je om je heen ziet en door mensenhanden is gemaakt, begon ooit met een gedachte. Als mensen een goed idee hebben en voelen dat hier een kans ligt, dan komen al snel de “ja maar” gedachten om de hoek kijken. Zodra we dit denken, verbindt ons onderbewustzijn deze energie met de belemmerende overtuigingen die in ons zijn.Het positieve verwachtingsvolle gevoel wordt weggedrukt door negatieve belemmerende overtuigingen. Terwijl we kunnen gaan doen en maken wat we willen.

 

Voorbeeld van iemand die bij ons een Succesprogramma volgde:

Janet ( de werkelijke naam is niet genoemd)  wil een internet winkel beginnen en haar sierraden verkopen. Dit is wat zij heel graag zou doen en haar dagelijks werk hiervan maken en geld verdienen lijkt haar geweldig.
Dan komt de twijfel, wat kost het, kan ik dat wel, en als mensen niet betalen…..enz.
Deze twijfel heeft een diepere laag. Vroeger is tegen haar gezegd dat ze niet goed kon leren, dat zij alleen eenvoudige taken kon uitvoeren. Haar vader heeft een onderneming gehad en dat was een worsteling: “hard voor weinig”  en ” de rijken hebben hun geld verdiend over de ruggen van anderen”waren  veel geuite uitspraken van hem.

Dit heeft zich in haar onderbewustzijn genesteld, dat soms als een stemmetje naar boven komt: ” ik ben niet goed genoeg, geld verdienen met een eigen bedrijf is niet goed” Janet heeft in de eerste stappen van haar training geleerd hoeveel invloed ons onderbewustzijn heeft en hoe zij belemmerende gedachten kan herkennen en vervangen door positieve gedachten.

Kansrijk denken, anders doen

Zij is bij de volgende stap in een dagelijks ritueel zichzelf gaan vertellen dat zij waardevol is, eindeloos creatief en haar geld kan verdienen met sierraden maken en verkopen. Ook is zij begonnen met een visionboard om haar droom al te beleven.Op het moment dat ze dit ook echt ging voelen, begon haar succes. Want door dit gevoel, veranderden haar innerlijke overtuigingen, kreeg zij een positieve uitstraling en begon zij situaties te scheppen waarin haar droom mogelijk werd.

Zes tips om een kansrijke mindset op te bouwen:

1. – denk aan situaties waarin jij succesvol was en hou dit gevoel een tijdje vast
2. – vraag aan anderen wat zij positief van jou vinden en schrijf dit op
3. – herken bij een goed idee de belemmeringen, geef daar geen energie aan
4. – zeg tegen jezelf: ik ben goed in.….. net zolang tot je het voelt
5. – lees succesverhalen van anderen
6. – zie de eindtoestand voor je die je wenst