Blended Learning omdat we allemaal anders leren

Iedereen leert anders, maak jouw leren leuk

Bij Blended Learning wordt de leerstof op verschillende manieren aangeboden en dat is fantastisch, want de één kijkt liever een video, de ander tekent een schema en weer een ander leest graag teksten.

Overal leren op jouw manier

Bij Blended Learning heb je tijdens de één op één momenten tijd als trainer of docent voor het individu en haar manier van leren. iedereen leert op haar manier in het tempo dat het beste bij haar past en op de plek waar het die persoon uitkomt: in de auto, thuis achter de computer, bij een kop thee in een café of met een boek in de stoel.

Hoe werkt Blended Learning

Blended learning is een manier van leren die uitgaat van de diversiteit waarop mensen leren. De één haalt gemakkelijk kennis uit een college, maakt aantekeningen terwijl zij luistert en heeft aan het einde van de middag een goed beeld en stelt ter aanvulling nog wat vragen. De ander is slecht in staat om informatie uit het verhaal van een spreker te halen omdat hij snel wordt afgeleid door de omgeving en wat er allemaal in zijn gedachten gebeurt.

Hij mist essentiële stukken en komt in de problemen als de volgende stappen in de cursus gebaseerd zijn op die basisinformatie. Een ander slaat het beste informatie op in beelden, maakt schetsen en `plattegronden` over wat zij aan het verwerken is. Weer en ander werkt het liefste met beeld en geluid om te leren en kijkt video’s en online Webinars om zich te ontwikkelen.

 

Blended Learning sluit aan bij de verschillende manieren van leren. Blended Learning maakt het ook mogelijk om Op Z’n Kop te leren. Jij kiest hoe je het eerst wil leren: bijvoorbeeld eerst video, vervolgens lezen  en daarna vragen stellen.

 

visionboard en de wet van aantrekkingBeelddenken, auditief, ervaren, voelen, doen

Wat blijkt; beelddenken (denken in plaatjes), luisteren, ervaren door doen is een veel betere combinatie om dingen te leren dan alleen maar te zitten en te luisteren. Bij Blended Learning worden diverse media ingezet, wordt online kennis aangeboden en worden er didactische strategieën toegepast in een ontwerp over de te behandelen onderwerpen. Beelden spelen daarbij de belangrijkste rol.

Vrijheid maakt leren leuk

Dit wil niet zeggen dat klassikaal onderwijs slecht is, wel dat als je klassikaal onderwijs combineert met andere leervormen deze elkaar kunnen versterken. Leren wordt leuker door de afwisseling en leren in een ELO (e-learning omgeving) geeft een gevoel van vrijheid en eigen keuze omdat je het overal kunt doen. Op je telefoon, iPad, over je oortjes tijdens fitness…..  Jezelf ontwikkelen kun je overal.