Blended Learning – omdat we allemaal anders leren

Blended learning Omdat we allemaal anders leren

Blended learning: effectiever dan alleen mondelinge kennisoverdracht in een klassikale les.

Bij Blended Learning heb je tijdens de één op één momenten tijd als trainer of docent voor het individu en haar manier van leren. Bij Blended Learning leert iedereen op haar manier in het tempo dat het beste bij haar past. Bovendien op de plek waar het die persoon uitkomt: in de auto, thuis achter de computer, bij een kop thee in een café of met een boek in de stoel.

Bij Blended Learning wordt de leerstof op verschillende manieren aangeboden en dat is fantastisch. Want de één kijkt liever een video, de ander tekent een schema en weer een ander leest graag teksten of luistert op een hoofdtelefoon.  Leren voor iedereen ! Kies wat bij je past.

Wat is Blended Learning

Blended learning is een manier van leren die uitgaat van de diversiteit waarop mensen leren. De één haalt gemakkelijk kennis uit een college, maakt aantekeningen terwijl zij luistert. En heeft aan het einde van de middag een goed beeld en stelt ter aanvulling nog wat vragen.

Concentratie

De ander is slecht in staat om informatie uit het verhaal van een spreker te halen omdat hij snel wordt afgeleid door de omgeving en wat er allemaal in zijn gedachten gebeurt. Hij mist essentiële stukken en komt in de problemen als de volgende stappen in de cursus gebaseerd zijn op die basisinformatie.

blended learning kiezen wat bij jou past

 

Beelden

Een ander slaat het beste informatie op in beelden, maakt schetsen en `plattegronden` over wat zij aan het verwerken is. Weer en ander werkt het liefste met beeld en geluid om te leren en kijkt video’s en online Webinars om zich te ontwikkelen.

Jouw manier van leren

Blended Learning sluit aan bij de verschillende manieren van leren. Blended Learning maakt het ook mogelijk om Op Z’n Kop te leren. Bij Ik Verander betekent het, dat je in je eigen omgeving kennis tot je neemt via Blended Learning en op praktijkdagen er tijd is voor actie en de trainers/coaches  kunnen ingaan op individuele behoeften van de cursisten.

blended learning is fun Leer hoe je wilt leren
Beelddenken, auditief, ervaren, voelen, doen

Wat blijkt; beelddenken (denken in plaatjes), luisteren, ervaren door doen is een veel betere combinatie om dingen te leren dan alleen maar te zitten en te luisteren.  Bij ons is dat online leren, in de eigen dagelijkse praktijk ermee aan de slag gaan. Vervolgens op praktijkdagen van de cursus  kennis en ervaringen delen en verdiepende vragen stellen. Bij Blended Learning worden diverse media ingezet, wordt online kennis aangeboden en worden er didactische strategieën toegepast in een ontwerp over de te behandelen onderwerpen.

Combineer manieren van leren

Dit wil niet zeggen dat klassikaal onderwijs slecht is, wel dat als je klassikaal onderwijs combineert met andere leervormen deze elkaar kunnen versterken. Leren wordt leuker door de afwisseling en leren in een ELO (e-learning omgeving) geeft een gevoel van vrijheid en eigen keuze omdat je het overal kunt doen.

Hoe je als trainer/ coach/bedrijf blended learning kunt Blended learning Omdat we allemaal anders lerentoepassen

Goed voorbereid naar je cursus of coaching gaan. Je hebt al kennis opgedaan.  Op praktijkdagen is er alle tijd voor de ervaringen van mensen en is de `leraar` niet meer bezig met het overkiepen van kennis.

Dit betekent nogal wat. Als organisatie moet je zorgen voor een goed portaal waar cursisten toegang tot hebben en daar online informatie kunnen horen, zien en downloaden. Zowel geschreven informatie, bijvoorbeeld een syllabus, de diverse media , de praktijkdagen en het cursistenportaal moeten elkaar versterken en niet leiden tot verwarring.

leren via blended learning bij Ik VeranderLeer overal

Leren kun je overal. Zet informatie op een tablet, telefoon of laptop en kies een plek waar jij je goed voelt. Een andere ruimte zet aan tot creativiteit. Zorg voor afwisseling en maak het zo aangenaam mogelijk voor jezelf. Wij hebben voor onze bedrijfsstrategie in de duinen met pen en papier de beste ideeën opgeschreven, in een cafe onder het genot van lekkere koffie in de laptop een ontwerp gemaakt en op Youtube gekeken hoe andere succesvolle mensen zaken doen.

Lees ook het artikel Op Z’n Kop  leren, daar zie je ook afbeeldingen uit het cursistenportaal met de informatie.