Creatief visualiseren is FUN en het helpt je om succesvol te zijn

creatief visualiseren is om je rot te lachen

Creatief visualiseren: Iedere keer is het om je rot te lachen
In al die jaren dat ik bewust creatief visualiseren inzet om te bereiken wat ik wil, moet ik steeds weer hardop lachen als het uitkomt. Altijd onverwacht, op een manier die je niet kunt verzinnen. En dat is zo leuk om mee te maken

Creatief visualiseren, wat is dat dan?

Creatief visualiseren is je op een ontspannen manier richten op wat je wilt door dit zo duidelijk mogelijk voor te stellen. Dromen dus.

Dit is geweldig om te doen, geeft je positieve energie, versterkt het gevoel dat je dingen kunt realiseren en werkt door op niveau’s waarin werelden worden gecreëerd. Het is  het sterkste instrument dat we hebben om ons succes te bereiken. Succes betekende voor ons bedrijf ons geld te kunnen verdienen met doen wat we het allerliefste doen. Dat is gelukt en we doen het al sinds 2008 door creatief visualiseren bewust en gericht in te zetten.

En dan raak je verslaafd

Als je eenmaal weet wat het is en hoe het werkt, blijf je het doen en kun je eigenlijk niet meer terug. Creatief visualiseren is iets dat je positieve energie brengt. Daarnaast helpt het je ook om je verlangen en dromen sterk te houden en je focus te blijven richten op wat je wilt

Creatief visualiseren is toch jezelf voor de mal houden? Jazeker.

Bij het praten met mensen over creatief visualiseren komt meestal de opmerking ” dat is dromen, dat is niet realistisch. Want de wereld om mij heen laat heel wat anders zien”. En dat klopt, het moet juist anders zijn dan de realiteit om je heen die je niet wenst. Je moet dromen en denken en voelen over hoe het eruit ziet dat je WEL wilt. En wel hierom: alles wat je energie geeft wordt sterker.

Onze omgeving werkt tegen

Daarentegen zijn we gewend door de media en onze omgeving of opvoeding om juist naar de negatieve dingen van het leven te kijken. Naar wat je NIET wilt. Hierdoor ontwikkelen we onbewuste overtuigingen. Die we daarna ook nog eens regelmatig herhalen en uitspreken. Zonder dat we het dus bewust doen, houden we hiermee juist hetgeen waarnaar we zo verlangen van ons weg.

Blijf je kijken naar de realiteit die je niet wilt?creatief visualiseren Kijken naar wat je niet wilt?

Dan zorgt dat ervoor dat die realiteit zo blijft. Je zegt ” dit wil ik niet” en tegelijkertijd zorg je ervoor dat die realiteit zo blijft.  Plus dat ongewenste gebeurtenissen zich in de toekomst zullen blijven herhalen. Heb je geld tekort? Zolang je gebrek blijft voelen en je aandacht hier naar uit gaat, zul je geld tekort hebben. Eentonig werk blijft eentonig werk. Geldtekort blijf geld tekort. En dit gebeurt allemaal on-bewust. Je doet niets fout, je weet gewoon nog niet dat het zo werkt.

Wat je uitstraalt, krijg je terug. Oh ja? Ja !

Dit is een natuurwet, de wet van aantrekking. Stoot jij je teen bij het opstaan en besluit je ‘ dit wordt weer zo een rotdag’, nou succes. Dan zal de trein na hard rennen net voor je neus wegrijden, dan is de koffie op en word je afspraak afgebeld. En dat is super logisch wat jij bent de schepper van jouw realiteit. Geloof niet wat hier staat, probeer het uit. Er valt eigenlijk niets te geloven, want de wet van aantrekking werkt altijd, of jij het nu gelooft of niet.

Pas als je het gaat ervaren dan krijgt het z’n waarde. Op het gebied van meer geld, mooier wonen, een betere relatie, werk dat je voldoening geeft. Je kunt een paar voorbeelden lezen in het volgende artikel over wat de wet van aantrekking is. De link staat onder aan het artikel.

Maarrrrrrrr…alles heeft twee kanten en dat is goed nieuws

Aan de ene kant van de stok zit:  geld tekort. Aan de tegengestelde kant zit: voldoende geld. Het is de slechte woonplek tegenover de mooie woonplek, een te zwaar lichaam tegenover een lichaam dat bij jou past, de oude rammelbak tegenover je droomauto. Dus als je kunt benoemen wat je niet wilt, kun je automatisch ook vaststellen wat je wel wilt. Creatief visualiseren gaat over je dan voorstellen wat je wel wit.creatief visualiseren van een nieuwe auto

Zolang je echter een nieuwe auto wenst, maar je aandacht en energie richt op de auto die je nu hebt, zal er geen nieuwe auto op je pad komen. Er is namelijk geen match in energie met de wens die je uitstuurt en de energie je daarbij uitstraalt. Je kunt op dat moment niets ‘rond een nieuwe auto ‘ontvangen. Zoals je ook niet kunt horen wat op 97 FM speelt als je op 93FM bent afgestemd. Simpel toch?

Creatief visualiseren is opzettelijk iets creëren. Je bent de dirigent van je eigen leven

In plaats van onbewust blijven creëren wat we niet willen, kunnen we bewust gaan scheppen wat we wel willen door ons daarop te richten. Meestal zijn we on-bewust en automatisch aan het creëren en geven we de buitenwereld de schuld van wat op ons pad komt. Op het moment dat je creatief visualiseren bewust gaat gebruiken, word je een opzettelijke creator. In plaats van dat jou situaties ‘overkomen’ ga je bewust gewenste situaties scheppen. Door er iedere dag bewust positief aan te denken en op die manier positieve energie aan te geven. Dit straal je uit en de mogelijkheden, mensen en middelen zullen op je pad komen.

creatief visualiseren is voor je zien wat je graag wilt doen

En het mooie is, je kunt nu beginnen

Los van de huidige realiteit, die het gevolg is van je eerdere denken, voelen en doen, kun je NU beginnen. Door te denken, voelen, en doen wat je WEL wilt. Zie het voor je, maak hier iedere dag tijd voor. Begin NU met het maken van een andere toekomst. Gebruik de artikelen bij
Energise om verder te leren hoe jij dit kunt doen. Have fun !

Lees ook:

Voorbeelden van creatief visualiseren
in het artikel over de wet van aantrekking met het geld, de baan en de parkeer plek

De wet van aantrekking

Verander je leven met jouw energie