Mini Workshop: De Wet van Aantrekking deel 1. Wensen of scheppen

wensen of scheppen. Wat is de wet van aantrekking. Groet van Rob Houdijk van Start de Flow

De wet van aantrekking werkt altijd

Wat je uitstraalt, krijg je terug van de wereld om je heen. Of je dit nu bewust of onbewust doet. Dat maakt voor de wet van aantrekking niet uit. Dit mechanisme van actie – reactie werkt altijd. Op het moment dat wij ons bewust worden van deze werking van energie, dan kunnen we gerichter gaan bepalen wat we terug willen zien in de wereld om ons heen.

The Secretlogo the secret

In de film ” the Secret” en het bijbehorende boek van Rhonda Byrne ( the Secret, 2006 Simon & Schuster)  krijg je informatie over hoe dit in zijn werk gaat, vertelt door diverse zakenmensen, een kwantumfysicus, chiropractor, succes trainers, een astronauten trainer en auteurs. Zij vertellen van ‘ het geheim’ dat eigenlijk geen geheim is. Gewoon omdat het tot onze natuur behoort en wij een scheppend wezen zijn.

Overigens, miljarden mensen zijn volledig onbewust van de wet van aantrekking.. Miljoenen mensen wereldwijd  hebben The Secret  gelezen en de film gezien. In de film zien we mensen bezig met visualiseren, met het zich een voorstelling maken van wat ze willen hebben of bereiken. Waardoor ze daar zo een positief mogelijk gevoel over krijgen.

Zie het voor je, voel hoe goed het is, voel hoe het is om al zo te zijn of iets al te hebben en laat het daarna los. De wet van aantrekking gaat vervolgens aan de slag om jouw wensen te manifesteren. Dit werkt, ontegenzeggelijk. Maar visualiseren alleen is niet genoeg. Allereerst een praktisch voorbeeld.

Zie jezelf werken als architect

Stel, een jonge architecte wil van werk veranderen, een stap voorwaarts zetten naar een baan met meer creativiteit en vrijheid. Bedrijf X is een Architectenbureau dat werkt vanuit een ecologische visie en buiten de box denkt. Wouw, daar zou zij graag gaan werken.

visualiseer de architect met de wet van aantrekking

Dit bedrijf drukt uit wat zij nu is en hoe zij nu tegen het architectenwerk aankijkt. Zij gaat vervolgens visualiseren hoe het zou zijn om daar te werken. Zij ziet zichzelf in gedachten naar binnen gaan Zij wordt enthousiast begroet door de receptioniste en komt in haar werkkamer. Deze helemaal is ingericht naar haar wens……  Collegae zijn blij haar te zien en ze neemt deel aan een brainstormsessie voor een nieuw opwindend project over ecologisch wonen.

Het is de kunst om het al te ervaren voordat het er is

Zij voelt, ruikt en ziet alles voor zich alsof het zo is. Hoe geweldig het is om in  een gebouw wet van aantrekking en werkte werken dat er niet uit ziet als een kantoor. Om in een ruimte te zijn die niet is ingericht met systeemplafonds, standaard werkplekken en zonnebanken verlichting boven je hoofd.

Stel je nu voor dat jij de eigenares bent van dat bedrijf en je krijgt haar op bezoek voor een kennismaking. Jij voelt haar energie, als ze zegt dat zij de waarden van jouw bedrijf ondersteunt, dan voel jij op dat moment dit ook. Meer dan bij een sollicitant die solliciteert omdat deze graag als architect wilt werken. Ondanks dat deze zich ook goed heeft voorbereid en de visie en missie kent, maar daarbij niet dat sterke gevoel uitstraalt.

Wij mensen merken in die eerste seconden op wat er non-verbaal allemaal gebeurt Hierbij  vangen we de energie van de ander op. Die energie moet kloppen met de verwachtingen en kloppen  met wat verder verbaal en non-verbaal wordt geuit. Dit is ook de wet van aantrekking aan zet werk op zichtbaar niveau.

Als jij het zelf niet gelooft, dan gelooft de ander ‘ niet ‘

Een ” niet”  in jouw hoofd, het bijbehorende gevoel en daarmee in jouw uitstraling aanwezig, breng je over. Een tegenovergesteld voorbeeld met het verhaal van de architecte  is de sollicitant die al drie keer is afgewezen en niet meer in zichzelf gelooft. Jij zal als werkgever direct twijfel ervaren bij je overweging om deze persoon aan te nemen. Dit is wat die persoon -onbewust- uitstraalt. En deze informatie is direct aanwezig en kan door anderen opgevangen worden.

Na het creatief visualiseren ook gaan doen

Zowel Bob Proctor, Joe Vitale en Jack Canfield , allen sprekers in de film The Secret, onderschrijven in hun eigen programma’s dat de actiefase na het creatief  visualiseren belangrijk is.

de wet van aantrekking sprekers

Dan is The Law of Attraction, zoals zij hem noemen, sterker in werking. In de workshops die wij geven vertellen we dat als je positieve energie hebt, je deze moet laten stromen.  Dit kan alleen maar door in beweging te komen en daadwerkelijk dingen te gaan doen. Zelf heb ik gemerkt dat het goed is om daarbij klein te beginnen. Om zo direct  te ervaren dat wat je denkt en voelt, jouw realiteit meteen beïnvloed.

De parkeerplek, voorbeeld hoe de wet van aantrekking werkt in het dagelijkse leven. Probeer het!

Ik zou een presentatie geven, was laat en vijftien mensen zaten te wachten. Er was markt die dag en de parkeerplaats was tjokvol. Vooral omdat er net een school uitging en ouders HPIM5328met de auto kwamen vanwege het slechte weer. Ik voelde paniek, herkende dit en verving deze emotie door het gevoel en een positief herhalende zin: ” er is een parkeerplaats voor mij vlak bij”  Alsof niemand deze gezien had, was er een ruime plek. Vlak bij het gebouw waar ik moest zijn. Dit alles terwijl auto’s in de rij stonden te wachten op een parkeerplek. Ik was verbaasd en onder de indruk, wouw, de wet van aantrekking bewust toepassen, het werkt echt !

De Baan die werd afgewezen…

Dit verhaal vertel ik regelmatig uitgebreid in onze trainingen. Ik wilde graag bij een organisatie werken, had drie bijeenkomsten gehad, compleet met een rollerspel, en een Partners in werkhele dag vol met testen waarna een psycholoog zei:  ” jij  bent geen geschikte kandidaat”. Ik was woedend en teleurgesteld, zoveel tijd geïnvesteerd. Die avond overdacht ik de situatie, besloot een kansrijke energie te scheppen i.p.v het frustrerende gevoel, door te visualiseren dat ik daar aan het werk was.

Kiezen vanuit een positief gevoel

Ik koos ervoor om de wet van aantrekking bewust te gaan toepassen in plaats van het een onbewust proces te laten zijn. Belde de volgende ochtend het hoofd van de afdeling, overtuigde hem voor nog een gesprek. Kon hem tussen twee vergaderingen door ontmoeten en werd dezelfde dag nog aangenomen. Actie is in dit voorbeeld essentieel, met alleen visualiseren was de kans veel kleiner geweest. Kiezen voor actie vanuit een positief gevoel is nodig om dingen te laten werken.

Het geldgeld en succes jaikwerk

Geld is een van de meest voorkomende dingen die mensen visualiseren. Geen beste om te gebruiken, want geld op zich is ” leeg”. Beter is te visualiseren wat je wilt gaan doen met dat geld en maak daar de beelden bij. Zo konden wij vanuit ons bedrijf een opleiding Co Active Coachen die wij graag wilden volgen, niet betalen. Ik visualiseerde niet die drie duizend Euro opleidingsgeld. Wel dat ik al bezig was met die opleiding en hoe ik de kennis in de praktijk aan het toepasen was.

wet van aantrekking en het geld kwam toch voor die opleiding

Net op tijd kregen wij met ons bedrijf een eerste grote opdracht en konden mijn compagnon en ik samen die opleiding volgen. Deze opleiding bleek de basis te zijn voor onze verdere aanpak om mensen bij hun succes te brengen. Bovendien bracht het ons het succes dat wij wensten. Natuurlijk is dit niet alles. Er is meer dan de wet van aantrekking, maar deze is zo invloedrijk, dat het belangrijk is om hier kennis mee te maken. In deel twee ga ik je er meer over vertellen zodat je sneller succes krijgt bij het bereiken wat je wilt.

Wat je ook  visualiseert…..

Een nieuw boek of een nieuwe baan, het principe werkt hetzelfde. Wees je ervan bewust dat hoe jij je voelt  via de wet van aantrekking  direct invloed heeft op wat jij vandaag gaat meemaken. Die energie is er direct, zonder tijdsvertraging en door iedereen die er zich ervan bewust is op te vangen. Dit gebeurt zowel met de dingen die je niet wilt, als met de dingen die je wel wilt. Word je hier dus bewust van.  Je kunt de wet van aantrekking als volgt toepassen:

Doe de flow met de wet van aantrekking

denk positief over wat je wilt

visualiseer alsof het al zo is

daarop volgen de kansrijke gevoelens

dan verandert je uitstraling

onderneem actie vanuit het positieve gevoel

die actie leid tot het resultaat dat je wenst

Meer inspiratie van Rob Houdijk van Start de Flow?

Lees ook het vervolg
hoe werkt e wet van aantrekking