Leer nu direct deze definitie van succes en maak het jouw succes

Succes hebben, wat betekent dat voor jou?

Waar denk jij aan op het moment dat je het woord succes hoort? De kans is groot dat wat je nu gaat lezen nieuw voor je is en je dit sneller succesvol laat zijn.

Wil jij succes hebben?

Wil je succesvol zijn?….vraag ik regelmatig tijdens een van mijn workshops. Er zijn mensen die daarop reageren met te zeggen dat ze geld niet belangrijk vinden. Of de houding hebben van “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”  Ze zeggen: ik ben niet het type om in de spotlight te staan. Want ze vinden dat succes voor anderen is weggelegd omdat die meer geluk hebben, meer geld, een betere opleiding. Of dat je in een roze wolk zit en wakker moet worden in de realiteit.

Een nieuwe definitie voor succes

Het ontstaan van succes heeft niets met geld, omdstandigheden, achtergrond, afstamming, opleiding of intelligentie te maken. De beste definitie van succes die ik ben tegengekomen is die van Earl Nightingale. Earl noemde deze defenitie op zijn beroemd geworden LP  (ja dat is al even geleden, in 1956 opgenomen om precies te zijn) –  The strangest Secret in the World – . Dit is zijn definitie van succes: Succes is de toenemende  realisatie van een waardevol ideaal. Dit betekent dan de gang erin is gezet met wat jij wilt.

Start de flow en geniet van succes

Wat betekent de definitie van succes voor jou?

In plaats van te kijken naar alleen het uiterlijke resultaat van succes, zoals iemand die een groot huis heeft gekocht, gaat Earl’s beschrijving van succes terug tot in de kern. Bob Proctor, die voor Earl heeft gewerkt licht deze definitie toe.

– Toenemend -. Dit betekent dat je niet een week met iets aan de slag bent en het dan laat liggen. Het betekent alsmaar blijven groeien met jouw ideeen, Het wordt steeds intenser, met meer en meer flow momenten. Dit maakt je steeds vastberadener om je doelen te bereiken.

– Realisatie – betekent dat het idee dat iemand in haar hoofd heeft steeds meer zichtbaar wordt in de werkelijkheid. Het gaat van het vormloos zijn naar vorm.

– Ideaal – dit is een idee waarop we verliefd zijn geworden. Het idee heeft ons volledig gepakt en drukt uit wie we zijn. We zijn intellectueel, emotioneel, fysiek en intuitief betrokken.

– Waardevol – is HET grote struikelblok waardoor de meeste mensen niet het succes hebben en er boos en gefrustreerd door raken. Het maakt dat ze teleurgesteld in zichzelf kunnen zijn over de vorderingen die ze maken.

Het ontstaan van succes heeft niets met geld, omdstandigheden, achtergrond, afstamming, opleiding of intelligentie te maken

Flow en de realisatie van een idee

Flow is een situatie waarin je aan het doen bent wat je het allerliefste doet. Je gaat er helemaal in op. Daarbij vergeet je de tijd, de omgeving en alle aandacht is bij wat je aan het doen bent. Je bent gericht op wat je wilt. Het grote voordeel van Flow is dat mensen en situaties die nodig zijn voor jouw idee op een natuurlijke manier op je pad komen. Flow valt samen met het gevoel van succes.

Succes ervaren betekent in de flow zijn met wat je wilt

Wat is voor jou dan een goed idee?

Een goede manier om dit te bepalen is door je de volgende vragen te stellen: is dit idee MIJ waardig? Is dit idee mijn aandacht waard? Is dit idee mijn liefde waard? Wil ik een belangrijk deel van mijn leven geven voor dit idee?

Succes

Is dan een succesvol iemand een persoon die haar 7e huis koopt? Of is succes de vrouw die met hart en ziel aan het doen is waar ze goed in is? Succesvol is de vrouw die er als meisje al van droomde een goede moeder te zijn en dat ook is geworden. Ook succesvol is de studente die een keuze heeft gemaakt en gedurende het eerste jaar merkt dat zij steeds vastberadener wordt. Succes heeft de man die naast zijn werk bezig is met zijn eigen onderneming en dit stap voor stap vorm blijft geven.

De meeste mensen laten succes niet toe omdat ze denken dat het voor hen niet is weggelegd. Want het past niet in hun zelfbeeld van hoe ze zijn opgegroeid en wat ze tot nu toe bereikt hebben. Of ze luisteren naar de omgeving die zegt dat ze gek zijn en het niet kunnen.

Wat is jouw definitie van succes?

Ik wil je graag het volgende meegeven: op het moment dat je een voor jou waardevol idee hebt, zoals hierboven geschreven, en je zet de stapjes om dit uit te voeren, dan BEN je succesvol. Dan behoor je tot de 4 % die toe durft te geven aan wat ze diep van binnen voelen wat ze moeten doen. En zich daarin niet laten tegenhouden door hun omgeving. Vraag je dus af wat het is dat je werkelijk wilt. Wat is het dat je wilt? Voel, check en zet de eerste stap. Laat je niet van de wijs brengen door je eigen gedachten en reacties van anderen. Werk iedere dag aan jouw ideaal. Dat IS succesvol zijn.

Lees ook het gratis e-book Leef van jouw idee.