Drie tips van Tim Ferris om zonder stress verder te gaan

tim Ferris en tips tegen stress

Tim Ferris is bekend geworden door het `anders doen` in zaken en persoonlijke ontwikkeling. Niet harder, maar slimmer de dingen aanpakken zodat er minder stress is…….

Hoe je als werkzoekende de stress de baas kunt blijven.

Werkzoekend zijn is een zware baan. Je kunt beter gewoon werken want dan ben je aan het einde van de dag klaar. Als werkzoekende leeft constant een gevoel van urgentie en het zoeken laat je niet los. Tim Ferris, bekend van het boek ” een werkweek van vier uur” geeft drie tips om met stress om te gaan.  Deze tips kun je direct uitvoeren waardoor de stress hanteerbaar wordt en uiteindelijk verdwijnt en je meer zelfvertrouwen bij solliciteren krijgt.

Tim Ferris omgaan met stressTim legt in een podcast uit dat hij zelf, al kijken de mensen vol bewondering naar wat hij doet en alle goede adviezen die hij geeft, ook zijn portie slechte gewoontes heeft. Hij beschrijft in zijn boek hoe je met minder inspanning meer gedaan kunt krijgen door anders je activiteiten te gaan benaderen. Als hij wakker wordt van de wekker dan slaat hij ook een paar maal op de sluimer knop voordat hij uit bed stapt en zijn gedachten zijn niet altijd even optimistisch. Hij geeft de volgende stappen aan om vlak na het opstaan te volgen:

 

Stap 1

Schrijf  drie tot vijf dingen op die je de meeste stress geven om te doen. Tim geeft als tip dit op plakbriefjes te doen omdat dit je dwingt om het kort en bondig te houden

Stap 2

Loop vervolgens ieder punt door en stel je punt voor punt de volgende twee vragen:
1. als dit het enige punt was, zou dat dan mijn dag verpesten of zou ik tevreden kunnen zijn over de dag
2. als ik dit punt kies om aan te pakken, worden de andere punten dan minder belangrijk en kunnen die dan ook later aangepakt worden?

Stap 3

Bekijk nu de punten waarop je op beide vragen ” ja ” hebt geantwoord

Kies er één uit en besluit wanneer je op de dag er mee aan de slag gaat en doe dat vervolgens ook. Los het op.

 

werkweek van vier uur door Tim FerrisTim geeft aan in zijn podcast dat als je op deze manier prioriteiten stelt en ervoor kiest om éeen ding grondig aan te pakken, het gevoel van controle de stress vermindert en wordt voorkomen dat jouw dag overvol zit en de stress alleen maar toeneemt. Deze manier van werken blokkeert ook belemmerende gevoelens omdat je gefocussed bezig bent. Lees ook zijn boek: een werkweek van vier uur.

 

Bezoek de website van Tim Ferris

tim ferris een werkweek van vier uur