Doel behalen? Verander je leven door de drie typen doelen te herkennen

Er zijn drie typen doelen die goed zijn om te kennen als je jouw doel wilt gaan halen.
Want: welk doel brengt jou echt bij wat je wilt? Het A type, het B doel of het C type?

Drie typen doelen: de tactiek om je Doel te halen

Een doel waarvan je weet hoe en wanneer je dit kunt halen is okay maar brengt jou niet echt in de versnelling die mensen gelukkig maken. Bob Proctor is een zeer succesvolle zakenman en bekend spreker. Hij is beroemd geworden met zijn motiverende tips en heeft ook over het bereiken van je Doel een idee. Voordat zijn succes begon, zat hij vast in een brandweerkazerne. Hij herkent nu dat er drie typen Doelen zijn:

 

Het A type Doel

Je wilt een nieuwe auto. Dat is jouw doel. Je weet precies wat je wilt en dat je het wilt. Ook weet je hoe jij het geld bij elkaar kunt krijgen en hoe lang dat gaat duren. Dit type Doel heeft geen inspiratie en groei in zich.

Het B type Doel

Dit is een Doel waarvan je weet dat je het kunt halen omdat het binnen je bereik ligt. Al heb je nog niet precies een overzicht van hoe het gaat. Ook dit is een Doel die je niet in het volgende niveau brengt. Want het rekt je niet op en haalt niet het beste in jou naar boven

Een C type Doel

Dit is er een die gaat over wat je w e r k e l i j k wilt. Ook al of zelfs juist lijkt dit doel onbereikbaar en heb je ook nog geen idee hoe je het kunt doen. Je weet alleen dat je het wilt.  En het kan zelfs afschrikken want je moet ervoor uit je comfortzone  stappen. Zoals Bob dat heeft gedaan toen hij zijn ontslag nam bij de brandweer.

Dus..

Als je werkelijk verandering in je leven wilt, stel jezelf dan een doel van iets dat je werkelijk wilt. Blijf niet hangen in belemmerende overtuigingen of de meningen van anderen die zeggen dat je het niet kunt.

Beslis dat je het wilt en zet de eerste stap.