Mini workshop Jij bent 100 % verantwoordelijk voor jouw eigen succes

100% verantwoordelijk voor je eigen succes is okay.Artikel van Rob Houdijk. Photo by christoph deinet

Er is niets of niemand die jouw leven gaat vullen met fantastische en gelukkige gebeurtenissen. Jij bent 100% verantwoordelijk voor jouw eigen succes.

Hoe voelt het op het moment dat je dit hoort?

Heb je een gevoel van: ja maar er zijn omstandigheden waar ik niets aankan doen. Of: natuurlijk, logisch, ik bepaal hoe mijn leven verloopt. Beide gedachten hebben een totaal verschillende uitkomst. Het is een fundamentele keuze die je moet maken op het moment dat je gelukkig en succesvol wilt zijn.

In de workshops en trainingen die ik de afgelopen 20 jaar met Start de Flow heb mogen geven, begon ik met deze keuze. Nu nog steeds, want dit is de basis voor jouw eigen succes. Omdat deze keuze die je maakt enorme invloed heeft op je gezondheid, jouw succes in je leven, je partner, jouw kinderen, geld, vrienden, je woning…op alles.

Leg je de kans op jouw eigen succes neer bij anderen?

Die keuze is: neem jij 100% verantwoordelijkheid voor je leven, ja of nee? Die is echt niet gemakkelijk. Omdat de meesten van ons er aan gewend zijn om anderen de schuld te geven op het moment dat het leven niet gaat zoals wij willen. We geven onze ouders de schuld, onze kinderen, de partner, de werkgever, de buren, de regering, de economie, het weer, ons gebrek aan geld of opleiding… We kijken niet meer naar de enige reden waarom we niet krijgen wat we willen. Mensen in de workshops reageren soms geïrriteerd op het moment dat ik zeg: “leef van jouw idee, het kan”. Want dat is niet realistisch

Er is in feite maar 1 omstandigheid die jouw eigen succes bepaalt:

en die omstandigheid ben jij. Niemand anders. Op het moment dat jij meer succes en geluk wilt in je leven, dan zal je AL je uitvluchten en excuses op moeten geven. Vervolgens je 100% verantwoordelijk moeten gaan voelen voor jouw leven. Dit betekent dat je stopt met al jouw slachtoffer verhalen. Met vertellen over alle mensen die jou iets hebben aangedaan, de kansen die je niet hebt gehad.  Ja echt over al die omstandigheden die jou zijn overkomen. Ook al zijn deze verhalen negatief, je hebt ze onbewust aan jouw comfortzone toegevoegd zodat je niets hoeft te veranderen. Je moet als je het leven van je dromen wilt opbouwen er eens en voor altijd mee stoppen. Nu.

Want om een of andere reden heb je er voor gekozen op te blijven hangen in angst, veiligheid, comfort zone, gemak, boosheid, schuldgevoel. Hoe dat kwam? Dat is oud nieuws. Wat was, was. En maak jezelf hierover geen verwijt. We doen dit allemaal.

Het gaat er om wat je NU beslist. Ja bewust beslist om dingen nu op een manier te doen die de resultaten geeft wat jij wilt. Dit is de enige manier om je leven positief te veranderen voor jouw eigen succes.

 

Dit helpt jou om te kiezen voor je eigen succes!

OMSTANDIGHEDEN + REACTIE
= HET RESULTAAT

Jij bent de persoon die het resultaat van haar leven bepaalt door jouw reactie op omstandigheden Ieder resultaat dat je ervaart hangt af van jouw reactie op de gebeurtenis. Er zijn 2 manieren om hiermee om te gaan.

jouw eigen succes maak je door inzicht in hoe het werkt. Photo by priscilla du pree

1. Je wijst de omstandigheid aan als oorzaak dat het resultaat niet is zoals jij wilt

Bijvoorbeeld:
– mijn baas geeft je niet de ruimte om door te groeien
– de zorg voor de kinderen blokkeert mij om verder te leren
– mijn ouders hebben mij verwaarloosd
– mijn collega maakt mij iedere dag weer het leven zuur
– mijn partner denkt alleen maar aan zichzelf en daardoor wonen we nu in een slechte wijk
– door geldtekort kan ik niet met mijn idee aan de slag
– iedere dag weer moet ik er aan denken en dit maakt mij depressief
– ik heb niet de juiste opleiding en daardoor krijg ik de kans niet op die baan
– het lukt mij niet om af te vallen door de stress over…….

Zijn deze gebeurtenissen waar? Jazeker. Dat is echt zo, dit is realiteit. Ook dat je voor alles een excuus hebt en de schuld bij de buitenwereld legt, die je niet kunt veranderen. Dat is ook zeker zo. En door dit allemaal doen, belemmer je het leven te leiden dat je wilt. Mensen blijven dezelfde dingen doen, keer op keer, en verwachten dan een ander resultaat, wat natuurlijk niet gaat gebeuren. Bijvoorbeeld:

vet blijven eten en je niet gezonder voelen
-of je partner de schuld blijven geven, die echt niet verandert
-als je alcohol blijft drinken blijft ook alles hetzelfde
-een baan accepteren die je niet leuk vindt en er alsnog blijven hangen
-de promotie missen omdat jij iedere avond tv bleef kijken i.p.v een cursus te doen

Je eigen succes maak je door zlef keuzes te maken.

2. Je verandert jouw reactie op de gebeurtenis zodat je het resultaat krijgt wat je wilt


Deze valt moeilijk te geloven om dat we geconditioneerd zijn om de gebeurtenis de schuld te geven.Je kunt echter wel gemakkelijk jouw reactie op de gebeurtenis veranderen.

Dit gaat over hoe je nu denkt, wat je nu voelt, hoe je nu communiceert en de beelden die je er nu bij ziet. Als je daar de controle over terugpakt, over hoe je denkt, wat je visualiseert en wat je doet, dan ben je bezig met het resultaat beter te maken. Als je die andere dingen gaat doen, gaat ook je leven veranderen.

Heb je hier nog steeds moeite mee om dit te geloven?
Realiseer je dan het volgende:
– jij bent degene die geen actie onderneemt
– jij bent de persoon die er voor kiest om niet te reageren
– jij bent de onderneemster die de eerste stap niet durft te zetten
– jij bent het slachtoffer dat blijft hangen in het verleden
– jij bent de stoere kerel die de borrelfles blijft pakken
– jij bent de vrouw die bewust haar handtekening onder de baan heeft gezet

AU!

Jij bent degene die deze keuzes maakt omdat je nog niet echt hebt besloten om je leven te veranderen. Jij bent de verandering, jijzelf. Echter, alles wat nodig is ben jij en kun je nu doen. Dus maak je plan, communiceer wat je wilt, ga werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zoek positieve doeners op, ga aan de slag met jouw idee

 

Geef energie aan wat je wilt. En, je hoeft het niet alleen te doen

Vraag hulp. Verandering vraagt wat moed en voelt als een risico. Zet toch het eerste stapje uit je comfortzone. Volg een cursus, vraag iemand die met je mee wilt denken, huur een coach. Maar belangrijk is dat je eerst verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen succes. Maak vervolgens een nieuw positief verhaal over jezelf. Stop met je tijd doorbrengen met andere klagers. Stop ook nu met klagen over anderen bij anderen. Beslis dat je nu begint met je leven anders te maken.

Wordt je bewust van waar je energie in steekt. Steek alleen energie in acties die passen bij jouw leven dat je wilt. Maak tijd voor wat voor jou belangrijk is. Gebruik jouw intuïtie, jouw onderbuik gevoel, let op de signalen die je de weg wijzen en de ‘toevallige’ positieve gebeurtenissen. Zij geven je de gelegenheid om jouw reactie op een gebeurtenis zo te maken dat deze de kans op een beter leven in gang zet.

Jij bent degene die het leven maakt dat je wilt. Jij bent in controle over jouw leven. Iedere actie is onder jouw controle. Want jij kiest met wie je contact zoekt, wat je leest, welk verhaal je vertelt. Kies wat je minder gaat doen wat niet werkt. Kies wat je beter kunt maken wat goed gaat. En bekijk de resultaten van jouw acties, stel bij en ga verder.

Jouw eigen succesje eifggen succes is al een beeld in je hoofd

De meeste mensen denken bij succes aan geld, zaken doen, dure auto’s en een zwembad bij de villa. Dit kan bij succes horen maar is alleen maar de oppervlakkige buitenkant. Met succes bedoel ik jou. De JIJ, die aan het doen is wat zij het allerliefste wilt doen en daarbij gelukkig is. Dit is de vrijheid en de flow waarin kan gebeuren WIE jij bent. Je eigen succes waar je als kind misschien al van droomde. Of wat jou pas duidelijk is geworden door een sterk gevoel bij een life changing ervaring.

Ga aan de slag met je goede idee vanuit het positieve gevoel dat jij 100% invloed hebt op jouw eigen succes.  Have fun !

Bekijk ook onze Training leef van jouw Idee.  Voor mensen die een goed idee hebben en daarmee succesvol aan de slag willen gaan In zes weken werk je aan een vastberaden
mindset en bouw je jouw eigen succesvolle strategie

je eifggen succes is al een beeld in je hoofd