Het ontstaan van de flow: Energise, Create en Inspire bij Dutchpositives

energise, create en inspire zijn ontstaan uit de coach - en trainingspraktijk

Energise, Create en Inspire gaan over energie. Over het sterke gevoel dat jij kan doen wat je wilt gaan doen. Over elkaar helpen en inspireren. Sinds 2008 ben ik dit aan het doen. Jij kunt het ook en ik kan al verklappen: het maakt je heel gelukkig. 

Buikpijn

Het was vroeg in 2009 dat ik besloot mijn baan op te zeggen en voor mijzelf te beginnen. De condities waren verre van ideaal. We stonden dik in het rood omdat ik niet voldoende geld verdiende. De uitkomst was de uitvoer van een nieuw project dat ik als gedetacheerde had ontworpen. Hier zou ik, naast mijn gewone werk, meer geld mee kunnen gaan verdienen.

Dit werd opeens op een botte manier door een pas aangenomen directeur afgeketst. Terwijl er al groen licht was gegeven om het uit te gaan voeren. Mijn vrouw was in die periode erg ziek en kon niet werken. Samen hadden we de zorg voor onze 4 kinderen. Iedere maand groeide het schuldbedrag van ons krediet bij de bank. En ik had van dat alles een bankschroefgevoel in mijn buik gekregen. 

energise, create en inspire gaat over beslissen wat jij wilt

Beslis. En dat voelt zo goed. Nieuwe energie!!

Het idee dat ik had ging over een nieuwe manier van begeleiden van mensen. Om hun weer een goed gevoel en een gevoel van kansen te laten ervaren, voordat ze actie gingen ondernemen. Op een gegeven moment besloot ik na die botte NEE om het voor mijzelf te gaan doen. Ik beslootdat deze situatie moest stoppen en realiseerdedat pijn in je buik niet de goede energie was om een onderneming te starten.

Wouw, dat werd een heel ander gevoel

Dit was tenslotte mijn eigen boodschap van mijn nieuwe manier van begeleiden. Ik kon deze nu eerst op mijzelf toepassen. Dus ging ik voor het opbouwen van een positief gevoel direct op zoek naar energiegevers. Die vond ik vooral bij Napoleon Hill, Bob Proctor en Tony Robbins. 

Een laatste, van wat ik toen dacht ‘negatieve stuiptrekking’ van mijn baan in loondienst, was de schreeuwende nieuwe directeur. Deze keer zelfs op mijn gedetacheerde werkplek met de letterlijke dreiging van “als jij voor je zelf begint dan maak ik jou met de grond gelijk”. De man was duidelijk gefrustreerd of gewend om met schreeuwen zijn zin te krijgen. De collegae en bewaking kwam al snel kijken en toen zij vroegen “wie is die meneer” kon ik hem vertellen dat dit mijn werkgever was.

Tegelijkertijd bleef ik bezig met nieuwe energie en wat bleek: een concurrentiebeding was per ongeluk niet afgedrukt in mijn contract en kon ik zonder gedoe  ondernemen. Dit had zo moeten zijn. Vanaf dat moment ging het gewoon vanzelf en kwam ik in de positieve flow van wat ik nu, negentien jaar later, Doe de flow van Energise, Create en Inspire noem.

dutchpositives dutchp positief nieuws energise, create en inspire

Een positief buikgevoel is de basis van ieder succes

Achteraf bekeken was het belangrijkste onderdeel de stap naar een ander leven het positieve buikgevoel. Er was een brandend verlangen, zoals Napoleon Hill dit noemt, naar een verandering in de situatie. Een vastberaden besluit om nu energie te gaan geven aan wat ik wilde. Dit gevoel was zo sterk, dat het werkelijk niet in mij op kwam om te denken aan mislukking.

Mijn baan was opgezegd en ik had nog december en januari om als zelfstandige mijn eerste opdracht binnen te halen. Die eerste opdracht kwam als een wonder op mijn pad en ik kon 1 februari beginnen als trainer bij een maatschappelijke organisatie.

energise, create en inspire . De mensen komen op je pad
Photo by toa-heftiba

Je goed voelen en de flow

Op het moment dat je bewust positief de aandacht richt op dingen die je wilt, ga jij je goed voelen. Als jij je goed voelt, dan is er ruimte voor inspiratie en luister je ook naar jouw ingevingen. Ook ontstaat er beweging. Dan komen de waardevolle mensen op je pad en ontstaat wat jij wilt, zonder teveel inspanning. Dus die schreeuwende werkgever was ook een waardevolle ontmoeting. Nu ben ik hem dankbaar want hij maakte mijn vastberadenheid over wat ik wilde bereiken onverwoestbaar.   

Doe wat je het liefste doe

De tweede stap bij Energise, Create en Inspire werd voor mij realiteit. Het creëren was begonnen. Het maken van succesvolle trainingsprogramma’s enhet trainen en coachen van bepaalde doelgroepen gaven mij veel plezier. Vanaf mijn start “werk’ ik niet meer; zo voelt het. Organisaties, mensen en ideeën kwamen in de flow voorbij en ik zag mijzelf training en coaching verzorgen voor personeel en voor cliënten van maatschappelijke organisaties.  Hoe zie jij jouw toekomst ?

energise, create en inspire leiden naar wat jij het liefste wilt doen
Photo by Luke Paris

 

Gevoel van geluk bij Energise, Create en Inspire

Voor de derde stap, Inspire, hoefde ik niets te doen. Jij ook niet. Want inspirerende mensen komen vanzelf voorbij en jij wordt voor anderen automatisch een inspiratiebron. Het grootste geluk voor mijzelf is nog steeds mensen te zien veranderen. Zodat ze zelf hun ongewenste situatie kunnen gaan omzetten naar wat voor hun waardevol is.

energise, create en inspire met dutchpositives

Maak de drie stappen

Dit gevoel van geluk gun ik iedereen. Alle stapjes die leiden naar uiteindelijk succes beginnen altijd met een beslissing vanuit een positief gevoel. Vervolgens komt de inspiratie vanzelf en ga je dit ook delen. Dit trekt weer nieuwe mensen aan. Daar word je gelukkig van. Daarom heb ik vanuit mijn ervaringen Dutchpositives.nl gemaakt, dat geheel is opgebouwd volgens Energise, Create en Inspire. 

Wat nu?

Zit je in een buikpijn situatie zoals ik destijds? bekijk dan beslist Energise
Voel je al de vibe dat je anders wilt en kunt? stort je op Create !
En ga vooral voor het plezier naar Inspire

Tip lees in ieder geval:

De wet van aantrekking die gaat over welke natuurwet er onder flow ligt
Creatief visualiseren als krachtig instrument om jouw toekomst te maken

All the best en warme groet van Rob Houdijk