Start de flow met jouw eigen onderneming

Start de flow met je eigen onderneming

Een eigen onderneming starten vraagt verschillende vaardigheden. Minder bekend is de basisvaardigheid: kansrijk denken

Eigen onderneming en Flow

Soms zien we mensen om ons heen die dingen doen alsof ze vanzelf gaan. Met een zekere luchtigheid en gemak nemen ze nieuwe initiatieven. Die vervolgens gaan groeien en succesvol zijn. Anderen zeggen over hen:

” jij hebt ook altijd geluk – alles wat zij doet verandert in goud – het zit gewoon in haar bloed”

Als je het de mensen vraagt die aan het ondernemen zijn dan zijn ze gewoon aan het doen wat ze graag willen doen en waar ze goed in zijn. verder is er niets bijzonders. Geen speciale gedachten over hoe het komt dat het het zou lukken of belangrijker; waarom het niet zou lukken.

Start de flow met jouw onderneming

Het is logisch dat zij succes hebben

Door hun houding, de manier waarop ze denken en de acties die ze ondernemen vanuit die energie, gaan de dingen gemakkelijker. Oplossingen voor uitdagingen verschijnen, de juiste mensen en middellen komen op hun pad. Dit heeft te maken met HUN energie die zij uitstralen. Is er iets uit hun succes dat wij kunnen leren en toepassen? Ja.

Start de Flow voor jouw eigen onderneming

Sinds 1 februari 2008 ben ik vanuit mijn eigen onderneming met mensen in gepsrek. Over de stappen die ze willen zetten om zo een betere situatie te creeren op het gebied van ondernemen, werk, relaties en gezondheid. Velen heb ik zien falen, velen heb ik zien slagen. Inmiddels kan ik aardig voorspellen wie succesvol gaan zijn.

Is er een geheim? Een standaard formule? Een stappenlan dat iedereen kan doorlopen? Die worden wel als zodanig verkocht, maar werken lang niet voor iedereen. Flow werkt wel want flow op zich is universeel en ook nog eens DE ervaring die mensen het gelukkigst maakt.

In flow zijn betekent dat iemand geheel opgaat in een activiteit en dit zo heerlijk vindt, dat plaats-en tijdsbesef verdwijnen. Dit voelt ontzettend goed en bevredigend. Er is volledige focus op wat nu belangrijk is. Als je weet hoe je Flow kunt bevorderen en kennis  inzet voor jouw eigen onderneming, dan ben je aan het doen wat je het liefste doet.

Hoe start je de flow?

Op het moment dat jij beslist voor jouw eigen onderneming of voor de uitvoer van jouw idee, kun je dit bewust doen. Met bewust bedoel ik niet dat je goed nagedacht hebt over wat je gaat doen. Super belangrijk natuurlijk maar nog belangrijker is dat je er eerst voor zorgt dat je bewust voor positieve energie kiest.

Dit doe je door NU gefocust te blijven op wat je wilt. Dit voor je te zien en ieder stapje iedere dag te herkennen als een stapje naar jouw doel. Daarbij laat jij je niet afleiden door negatieve praat van anderen over slechte tijden, de krappe markt of risico’s die zij nooit zouden nemen.

Train allereerst het positieve gevoel

De afgelopen jaren train ik mensen om stevig te staan. Zodat ze niet door negativiteit omgeduwd kunnen worden. Het goede idee, jouw eigen onderneming dat ben jij!!! Jij bent de energiebron waaruit alles ontstaat. Maak dus jezelf sterk. Doe dit bewust en strategisch. Ga dan pas aan de slag met jouw eigen onderneming en jouw idee.

Jij hebt ook altijd geluk

Ik wens je toe dat anderen dit over jou gaan zeggen. Ook al wordt dit meestal met afgunst gezegd, omdat men zelf een gebrek aan geluk ervaart. Daarbij vinden mensen vaak dat het allemaal maar oneerlijk is verdeeld….. “want ik heb altijd pech” En dat is dan ook zo.

Hoe je Geluk kunt maken in  een eigen onderneming

Geluk voor jouw onderneming krijg je niet. Dat is lariekoek. Er is niemand of ‘iets’  die het geluk tussen ondernemers verdeelt en die het daarna wel of niet hebben.  Geluk schep je gelukkig zelf. Vanuit bewustzijn. In denken, voelen en doen. Richt je op wat je wilt, ieder moment van de dag.

Dus denk en praat vanaf NU in mogelijkheden. Vier ieder succes, hoe klein dan ook. En blijf gefocust op jouw doelen. Begin iedere dag met het opwekken van een kansrijk gevoel.

Bekijk ook onze Training leef van jouw Idee. Ondernemen zzp voor jezelf beginnen met de training leef van jouw idee
In zes weken werk je aan een vastberaden
mindset en bouw je jouw eigen succesvolle strategie