Hoe Focus je kan helpen om te bereiken wat je wilt

Focus houden op wat je wilt maakt het zichtbaar in jouw realiteit

Wandel eens met een camera op je buik. Wat gebeurt er dan?

Op het moment dat je een wandeling maakt met een fotocamera is de focus op de omgeving anders dan dat je zonder camera wandelt. Met camera gaat de aandacht gerichter naar de omgeving of naar het onderwerp dat je wilt fotograferen. Op dat moment kijk je anders en zie je details die andere wandelaars niet zien. Je kies bewust voor wat je wilt gaan zien. Dat is de kracht van focus. Zoals de goed gelukte foto van deze vlinder die is gemaakt door Ton Krell Die met zijn camera en een portie geduld op vlinderjacht is gegaan.

Zien

Het volgende voorbeeld is heel herkenbaar:
Stel je voor dat je de gedachte hebt om een nieuwe auto te gaan kopen. Bijvoorbeeld een Renault Clio. Wat gebeurt er de komende tijd? Je gaat steeds dit type auto om je heen zien en het valt je plotseling op hoeveel Clio’s er rond rijden. Dit heeft niet te maken met meer Clio modellen die in die weken verkocht zijn, maar met jouw focus. Je ziet hetgeen waarop jij je hebt gefocust in jouw realiteit verschijnen. Je ziet meer Renault auto’s omdat je (on)bewust besloten hebt jouw aandacht te richten op wat je wilt.

Focus je aandacht op wat je wilt

Succes hebben, bereiken wat je wilt, een doel halen of een wedstrijd winnen heeft ook te maken met de kracht van focus. Je kunt bewust je aandacht laten gaan naar wat je wilt. Het vreemde is dat de meeste mensen hun aandacht onbewust laten gaan naar wat ze juist niet willen. Ook dat gaan ze vervolgens zien in hun realiteit. Dit is wat mensen overkomt en niet goed of fout. Spijtig natuurlijk is dat onbewust de aandacht laten gaan naar wat men niet wilt, op een negatieve manier het leven gaat beïnvloeden.

Om die reden is het waardevol om een positieve focus te kiezen en jezelf daaraan iedere dag te herinneren. Dit doe je bijvoorbeeld door op een kaartje te schrijven wat jij wilt, of een foto van jouw doel te hebben en dit iedere dag te bekijken. Dan maak je de focus bewust en positief.

Stel jouw focus in op wat je wilt en het komt in jouw realiteit. Photo by Ton Krell
Photos by Ton Krell

De vlinder

En als je focus bewust en positief is, dat komt er het moment dat je de vlinder scherp in beeld krijgt en deze met een 1000ste seconde vast kunt leggen. Dit komt omdat je met je aandacht naar vlinders zocht, de vlinder daardoor ook in jouw realiteit zichtbaar werd en je het moment herkende om de foto te kunnen maken. Doel bereikt.

Vul het woord vlinder nu in voor wat je graag wilt in je leven, richt daar je aandacht op, herken als het verschijnt en onderneem vanuit het positieve gevoel actie. Dan gebruik je de kracht van focus om te krijgen wat je wilt.

Lees ook eens over  CREATIEF VISUALISEREN