Herinner je dat je een goed idee niet had opgeschreven? En weg was het

schrijf een goed idee op anders is het weg

Een goed idee blijft vaak in ons hoofd, of verdwijnt helemaal nadat dit goede idee is ‘ont popt’  in ons hoofd. 

een goed idee is een caeautje, zeg dank je welOpeens is het er

Het werkt als popcorn in een hete pan, plotseling popt het op en springt het tevoorschijn, als je het niet vangt, is het weg. Het lijkt alsof gedachten uit het niets komen, meestal was je helemaal niet bezig met het vinden van een idee. Zie het dan ook als een cadeautje en neem het goede idee serieus. Hoe kun je een waardevolle ingeving herkennen? Dat is eenvoudig, ga naar je gevoel nadat je het idee hebt gekregen en jouw gevoel, alléén jouw gevoel, zal jou vertellen of dit idee een goed idee is.

Kans

Een goed idee is een kans die je wordt geboden omdat jij er op dat moment aan toe bent, anders was het niet naar je toe gekomen. Stap 1 is die kans te herkennen  en te voelen wat hier voor jou in zit.

Goede ideeën  kunnen alleen maar tevoorschijn komen als we weg zijn uit ons denken en totaal met schijnbaar ‘niets’ bezig zijn. Zo krijgen veel mensen een goed idee onder de douche, tijdens sporten of bij een sensatie uit de omgeving die alle aandacht vraagt, zoals het ervaren van een sterke geur.

Dit is hoe je een goed idee in jouw voordeel kunt laten werken

Nadat je een goed idee hebt gehad en als zodanig hebt herkent is het belangrijk dat je het ergens noteert, direct zonder twijfelen of uitstellen. Schrijf of tik het op, dit is stap 2.  Want een van de eigenschappen van zo een AHA MOMENT is dat ze uit het onderbewustzijn komt en op het moment dat je dit niet bewust en concreet maakt. Het kan het zo weer verdwenen zijn en blijf je geërgerd achter omdat je wel het goede gevoel herinnerd, maar dat wat het gevoel heeft veroorzaakt kwijt bent.

een goed idee weg?

Zorg dat je altijd een opschrijfboekje bij de hand hebt: op je nachtkastje en in je tas overdag. Want een ingeving kent geen herkenbare logica of regelmaat van tijd en komt op de meest bijzondere momenten tevoorschijn.

Dank je wel

Daarna doe je stap 3, je bedank voor het goede idee. Ja, zeg hardop” dank je wel ” want het wordt je belangeloos aangeboden. Een gevoel van dankbaarheid vormt een vruchtbare bodem waaruit het idee verder kan groeien. Vervolgens ga je de essentie rustig onderzoeken, stap 4, zonder het direct af te doen met allerlij ‘ja maar….’ speculaties.

Dit doet helaas maar 4% van de mensen die een idee hebben, de rest stoppen vrijwel direct met het geven van energie aan enige uitwerking. Daarom zijn er ook zoveel mensen die nauwelijks rond kunnen komen en niet gelukkig zijn met wat ze doen. Zorg dat je ontsnapt aan deze vicieuze cirkel door het idee wel serieus te nemen.

heb je een goed idee hou het stil en werk het uit

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5 is het maken van een plan om met het goede idee aan de slag te gaan. Waar kun je informatie krijgen, wie wil je spreken, wat kun je onderzoeken?  Zonder je af te vragen of je jouw idee kunt realiseren, ga je op onderzoek uit volgens een plan.

Op het moment dat je in actie komt, stap 6, gaat de energie in jouw voordeel werken en hoef jij je niet meer bezig te houden met het bedenken van de volgende stap: die kondigt zich vanzelf aan.

De waarheid

De waarheid achter een goed idee is, dat je niet weet HOE en WANNEER je dit gaat realiseren. De treurige waarheid is dat de meeste mensen, 96 %, dit hoe en wanneer als een absolute voorwaarde zien om te beginnen met het goede idee. De waarheid is ook, dat dit goede idee naar JOU en voor JOU gekomen is als een signaal in je leven. Ga ermee aan de slag, het is voor jou bedoeld. Laat je niet van de wijs brengen door je inwendige saboteur, de omgeving of zeurpieten. Hou het stil, en werk het uit.

En laat iets moois tot stand komen