Iemand die jou herkent

heb het geluk dat iemand jou herkend

Heb het geluk dat iemand herkent wie jij werkelijk bent

En het beste naar boven brengt in jou. Geluk ontstaat als je iets kunt toevoegen aan het leven van een ander en dat wordt helemaal mooi als je er je dagelijks werk van kunt maken. Het is prachtig, als je werkelijk iemand herkent en het verandert levens van mensen. Iemand die jou herkent, al is het er maar één

Iemand die jou herkent

Heb het geluk
dat iemand
jou herkent

Als is het er maar één
die ziet
wie jij werkelijk bent

Jou helpt
en iets moois
in jou
naar boven brengt

Een leraar, een vriend
of iemand die je
toe-vallig hebt ontmoet

Die
door er te zijn
al iets voor jou doet

Wees nu die persoon
voor een ander

Herken de ander
en benoem wat je ziet
dat is het ware geluk
waarom we schrijven bij dutchpositives

 

Dat geluk, herkent te worden door de ander, kwam voor mij in de 6e klas van de Casimir school in Gouda, nu 44 jaar geleden. Meneer kok, de leraar veranderde mijn miserabele schooltijd in een nieuwe ervaring. Een ervaring over dat leren leuk was, en ik het ook kon. Wat hij heeft gezegd, dat weet ik niet meer. Het gevoel, dat weet ik nog wel, precies zelfs. Want dat is er vandaag nog, even sterk. Hij heeft mijn leven verandert omdat hij er werkelijk even voor mij was. Daarna ben ik later zelf mensen gaan `herkennen` en heb daar tenslotte mijn beroep van gemaakt. Bedankt meneer Kok!

Rob Houdijk