Heb je een geldtekort? Verander dan je geld EQ

Heb je een geldtekort? Verander jouw geld EQ. Enjoy en Groet van Rob Houdijk van Start de Flow

Wat is je geld EQ? Let op: het is een simpel concept. Er zijn twee belangrijke dingen die je kunt onderscheiden bij het verdienen van geld.

Het eerste dat je moet weten over geld

De eerste factor is dat je iets weet over hoe je geld binnenkrijgt. Je kunt geld lenen, geld verdienen terwijl je slaapt, subsidie aanvragen. Of aan de slag gaan met aandelen, beleggen in goud enz. enz. Er zijn veel mensen die hier heel succesvol in zijn. Dit noemen we jouw geld IQ. Hoe je dus rationeel vanuit het denken met geld omgaat. Kennis en ervaring spelen hierbij een rol

Het tweede dat je moet weten over geld

De tweede factor gaat over jouw relatie met geld. Deze is ook gebaseerd op ervaring die maakt hoe jij over geld bent gaan denken en voelen. Deze factor noemen we jouw geld EQ. Jouw geld EQ gaat over jouw emotie en geld. Dit bepaalt absoluut hoe gelukkig of ongelukkig jij bent over geld. Ook of geld bij jou blijft of dat die extraatjes weer snel verdampen.

jouw geld EQ bepaalt of geld in je leven komt

Waarom jouw geld IQ niet automatisch leidt naar meer geld en voldoening.

Iemand met een goed ontwikkeld geld IQ, met veel kennis over geld verdienen en investeren, is in staat om comfortabel te leven. Als zij het geld verdient op een eerlijke manier, het uit kan geven met plezier en anderen ondersteunt, dan werkt het geld IQ in haar voordeel. Helaas voelt het gros van de mensen die genoeg geld hebben zich ongelukkig. Zelfs angstig om het geld weer te verliezen. Zij hebben geen besef van hun lage geld EQ. Ze willen het geld beschermen en zijn vaak gefocust op het binnenhalen van nog meer geld. Dit leidt uiteindelijk tot het verlies van het geld, ondanks het ontwikkelde geld IQ.

Ontwikkel je geld EQ want dit is de werkelijk basis van jouw succes

Je geld EQ gaat over hoe jij je voelt ten opzichte van geld, ongeacht de hoeveelheid die je bezit. Bob Proctor schrijft in zijn boek – it’s not about the money- dat geld op zich neutraal is. Tegenwoordig hebben we nauwelijks bankbiljetten meer in de kledingkast. Geld is meer een concept, cijfertjes op een beeldscherm of op een stuk papier. Geld krijgt vorm en gevoel door onze gedachten. Ken honda noemt in zijn boek -Happy money- de volgende hieronder beschreven manieren om jouw geld een positieve vorm en gevoel te geven. Als je dat lukt dan heb je een positieve geld EQ. Dan stroomt geld door je heen. In en uit. En zal je altijd genoeg geld hebben.

Jouw geld EQ gaat allereerst over leren ontvangen

De kunst van het ontvangen is het belangrijkste onderdeel van een gelukkig leven. Kun je dit niet, dan zal je nooit gelukkig zijn. Het maakt niet uit of je heel veel, of nauwelijks geld hebt. Geld EQ gaat over de wil om wat mensen of situaties  jou bieden, open te ontvangen. Allereerst om je goed te voelen in je huidige situatie en over wie je nu bent. Zonder dat je alleen maar gefocust bent op een bepaalde uitkomst. Esther Hicks schrijft in haar boek
– The law of Attraction –

“What we mean by the art of allowing is: i am that which i am, and i am pleased with it, joyful in it. And you are which you are, and while it is different perhaps from which that i am, it is also good “

Helaas zijn sommige mensen zo gebrand op een bepaalde uitkomst, dat ze gefrustreerd raken, anderen wantrouwen en daardoor de kansen en mensen die op hun pad waren niet hebben kunnen herkennen. Dit komt omdat ze hun geluk van ontvangen niet toestaan.

Geld EQ is kunnen genieten van wat er al is

Wees happy met het geld dat je hebt

Op het moment dat je geniet van wat je hebt, ben je Zen. Je bent in het moment en doorleeft je geluk. Dit heeft niets te maken met de grootte of hoeveelheid van iets. Om geld in overvloed te hebben moet je 100% in het NU aanwezig zijn en kunnen genieten.
Dit lukt niet als je in een concurrerende of angstige mindset van tekort of verlies vastzit.
Ken Honda wordt in Japan en daarbuiten de Zen Millionaire genoemd. Hij vertelt dat hij in een supermarkt zo blij was met een tegoedbon van twee dollar, dat een dame in de rij hem haar tegoedbon gaf. Alleen maar om hem een plezier te doen en Ken nog een keer te zien lachen. Dat is Happy money.

Vertrouw op de Flow van het geld

Soms zijn mensen overdonderd door geld problemen. Deze weg leidt naar angst en die angst leidt naar een nog groter gebrek aan waar je bang voor bent. Omdat je niet meer iets nieuws durft te doen om je situatie te veranderen. Je zelfvertrouwen is weg. Er is dus een laag geld EQ. En dit is wat met ons allemaal gebeurt.

Dit is belangrijk om te realiseren:  stress om geld ontstaat omdat je de geldstroom niet hebt leren vertrouwen. Er is eerst vertrouwen, dan pas geld. Niet andersom. De energie die je uitstraalt bepaalt wat naar je toe komt, op een manier die steeds verandert. Een geldstroom gaat met pieken en dalen. Leer te vertrouwen op deze geldstroom.

Geld EQ gaat over delen

Deel wat je hebt. Heb je geen geld? Deel je kennis, je aandacht en je vreugde met anderen. Geef. Want delen verhoogt jouw geluk direct. Je bouwt een sterk geld EQ op door in ieder aspect van je leven te delen. Het gaat er niet om hoeveel je deelt, 1000 Euro kan net zo krachtig in geld EQ zijn als 1 Euro als je haast geen geld hebt. Deel je talenten en meer overvloed zal op je pad komen. Deel het niet met de bedoeling rijk te worden maar deel met de vreugde van het delen.

Delen maakt dat dingen naar je toekomen. Dat is geld EQ

Wat is geld EQ dus?

Geniet nu, vertrouw de stroom en deel. Wat jij van geld maakt, zorgt ervoor dat je Happy of niet Happy bent. Jouw geld EQ zorgt ervoor dat geld wegblijft of juist  in overvloed door je heen stroomt. Het gebeurt allemaal in jouw hoofd. En dat is prachtig want dat kun je zelf veranderen.

Handel vanuit een positief geld EQ en leer dan verder over je positieve geld IQ. Dat is ons potentieel voor geluk en succes.