Je krijgt genoeg geld. Wat doe je met je werk?

genoeg geld

Genoeg geld?

Ja, stel je voor, genoeg geld om alles te betalen en van te leven. Stel je ook voor dat je dit maandelijks ontvangt. Zou je dan het werk blijven doen dat je nu uitvoert? Op het moment dat ik dit artikel schrijf zijn we met ons bedrijf  net op bezoek gewest bij een ondernemer die zijn droom heeft gebouwd: een flight simulator in een hangar op een vliegveld waar hij mensen coacht. (hier gaan we nog en apart artikel over schrijven) Na de rondleiding stonden we aan de koffie en hadden we het over ‘doen wat je leuk vindt’ . Pensioen kwam ter sprake en wij kwamen tot de conclusie dat pensioen helemaal geen issue is. Wij begrijpen mensen niet die zeggen: ” ik moet nog drie jaar tot mijn pensioen”. Want dit is een treurige uitkomst van jouw werk en dat hoeft niet.

Wat is werk? geneog geld ? Zou jij blijven doen wat je nu doet ?

Op het moment dat je aan het doen bent wat je heerlijk vindt om te doen, ben je niet aan het werk. Zou jij blijven doen wat je nu doet, als iemand jou maandelijks genoeg geld zou geven om van te leven? Als je gevoel “nee, natuurlijk niet” zegt dan is het nu de hoogste tijd om te veranderen en op zoek te gaan naar waar jij gelukkig van wordt in je werk. Op het moment dat je dat doet, ga je merken dat het woord WERK niet meer klopt.

Succesfactoren

Voor velen is dit ondenkbaar omdat ze vastzitten in de door de omgeving opgestelde patronen van studeren, goede baan, goed pensioen en op zeker spelen. In onze trainingen, workshops en opleidingen laten wij mensen zien hoe je kunt gaan doen wat je leuk vindt en hoe je daarmee genoeg geld kunt verdienen.  Er zijn een aantal succesfactoren die herkenbaar zijn bij het thema Create  De belangrijkste succesfactor is dat jij gaat denken, zien en voelen hoe het is om bezig te zijn met wat je het liefste doet en te zien dat je daar genoeg geld mee verdient.

Ja ja, dat zal allemaal wel

Dit betekent eerst geloven en dan zien, in plaats van het spreekwoord ‘eerst zien dan geloven’. En dat is verrekte lastig om te gaan doen wat de dagelijkse realiteit laat heel wat anders zien dan jij wilt. Lees eens onze artikelen, bekijk de presentaties en als het goed aanvoelt, bezoek een workshop dag om te gaan doen wat je leuk vindt. Want, iedereen kan het. het is ons geboorterecht en ons doel in het leven om te groeien en gelukkig te zijn.