Leef van jouw idee, bijvoorbeeld met een eigen praktijk

Artikel voor ondernemers van Rob Houdijk van Start de Flow

Je wilt graag iets toevoegen aan het welzijn van anderen. Het liefste vanuit je eigen praktijk. Want het voelt goed om onafhankelijk te zijn. Je bent bezig om dat wat je mensen wilt gaan bieden, bijvoorbeeld yoga, meditatie of massage zichtbaar te maken. Op jouw unieke manier wil je mensen ervan bewust maken dat ze hun leven zelf kunnen veranderen. En meestal slaat dan de twijfel al toe.

Er zijn meer vakmensen met een eigen praktijk

Als je nog twijfel hebt over de mogelijkheden of je afvraagt of je het wel kunt, kijk dan naar anderen die het al doen. Zij zijn ook ooit begonnen en hebben toen die 1e stap gezet. Ook voor hen was het spannend. Ook zij hadden onbeantwoorde vragen. Als zij het kunnen, dan kan jij het ook. Succesvol zijn heeft het meest te maken met één ding: durf je af te spreken met jezelf dat je het werkelijk gaat doen? Zodat je nu ook echt de eerste stap kunt gaan zetten?

Een eigen praktijk beginnen begint met een eerste stapje

Zet de stap en begin

Zelf ben ik ten tijde van het schrijven van dit artikel, nu juni 2020, al sinds 2007 bezig met het begeleiden van mensen. Vanuit Start de Flow, mijn eigen initiatief. En dat geeft mij zo een goed gevoel! Destijds ben ik gewoon begonnen. Want je kunt altijd beginnen. Meestal zijn er bezwaren, en dat is begrijpelijk.

Tijd en geld

Tijd en geld zijn de meest geopperde bezwaren bij nieuwe uitdagingen. Dit is de reden waarom ik je aanraad vandaag te beginnen. Dit houdt meestal niet in dat je bijvoorbeeld direct een pand kunt kopen. Dit houdt wel in dat een eigen praktijk eigenlijk maar één belangrijke inkomstenbron heeft: jouw klanten. Dus begin met bekend worden onder je toekomstige klanten en begin daar NU mee. Ook al is jouw praktijk nog niet gestart.

je eigen praktijk voor het welzijn van anderen

Jezelf naar beneden praten

Het is opvallend dat 96% van de mensen die een goed idee hebben hiermee niet beginnen. Vervolgens bevestigen ze hiermee naar zichzelf hun overtuiging dat het niet mogelijk is om een eigen praktijk te beginnen. Als je niet begint, komt er niets op gang. Ook het geld niet.

Dit is het belangrijkste voor jouw eigen praktijk om het eerste te doen. Zo logisch en zo vaak niet bewust gedaan.

Voordat je actie onderneemt moet één ding voor elkaar zijn: je moet de beslissing nemen dat het echt gaat doen. De mensen die niet slagen met het starten van hun praktijk hebben deze stap onvoldoende aandacht gegeven. Je kunt checken of je goed zit door bij het denken aan jouw praktijk je gevoel te controleren. Overheerst twijfel, angst of zelfverwijt? Niets mis mee!! dit hoort bij het proces. Het geeft wel aan dat jouw besluit om te beginnen nog niet echt genomen is. Het gratis E-book Leef van jouw idee helpt jou om je positieve focus te ontwikkelen. Is jouw gevoel overheersend optimistisch en vastberaden, dan kun je van start gaan.

Eigen praktijk beginnen? lees nu het e-book

Hoe ga ik starten met mijn eigen praktijk?

Begin met de naam, de omschrijving, de promotie tekst, het logo en de banner. Die heb je overal nodig en dit is ook nodig om jezelf bekend te gaan maken. Bij de Kamer van Koophandel kun je online bekijken of de naam nog vrij is. De tweede controle die je doet is bij een service provider met de domeinnaam. Is die naam nog vrij met .nl of .com of wat je maar wilt. Zo ja, leg bij voorkeur de naam vast bij de provider die je ook gebruikt voor de hosting van je toekomstige website.

Als iets een naam heeft, dan bestaat het. Dit geeft direct een krachtige drive om verder te gaan

leef van jouw idee door anderen te helpen te veranderen

Omschrijving, promotietekst, banner en logo

De omschrijving bevat twee regels waarin beknopt staat wat jouw activiteiten zijn. Deze heb je nodig voor de inschrijving bij instanties. De promotietekst bevat de belangrijke woorden waarmee jij gevonden wilt worden en sluit aan bij de behoefte van jouw toekomstige klanten. De banner is een rechthoekige afbeelding die je gebruikt bovenaan pagina’s zoals op je eigen website, Facebook, LinkedIn, Instagram etc. Het  logo gebruik je bij je promotie en de zoekmachines.

maak een logo van jouw eigen praktijk

 

Neem een logo. Op het moment dat jij jouw initiatief op deze manier ziet, bestaat het op een dieper niveau bij jou. Dat is een speciaal gevoel. Waarom zou je hiermee starten? Omdat het belangrijk is dat je helder kunt vertellen en laten zien wie je bent en waar jij voor staat. Dit doe je in de eerste plaats naar jezelf. Zodat anderen gaan ervaren dat jij dit kunt omdat je dit uitstraalt. En mensen jou gaan herkennen aan de beelden en je teksten. Hiermee bouw je al een klantengroep op die gaat zorgen voor jouw inkomen.

Bekijk de leef van jouw idee training en bouw in 6 weken een idee om tot strategie

leef van jouw idee vanuit een sterke strategie