Leef van jouw idee en hoor bij de 4% die het echt gaat doen

Leef van jouw idee en hoor bij de 4% van succes. Artikel door Rob Houdijk van Start de Flow

Wil je verandering in je leven? Heb je een goed idee? Zet de eerste stap en sluit daarmee aan bij de 4% die “ja” zegt en “ja” doet.

Leef van jouw idee en hoor bij de 4%. Hoe werkt dat?

Door de eerste stap te zetten komt er een nieuwe energie in beweging. Die energie zorgt ervoor dat jij onderweg gaat naar wat je wilt bereiken. Misschien is dat een andere woonomgeving , ander werk of een liefdevolle partner. Voor een ander betekent het een gezonder lichaam of gaan leven van jouw idee. En op het moment dat je na de eerste stap ook doorgaat, onderweg aan het leren bent en positief blijft denken, dan kun jij zeker je doel bereiken.

Dan hoor jij bij de helaas zeldzame 4% mensen die hun doelen realiseren. In de praktijk is het werkelijk zo weinig, wat dus betekent dat 96% op een of andere manier afhaakt. Neem jezelf voor wat boven dit artikel staat: Leef van jouw idee en hoor bij de 4% die het echt gaat doen.

Hoe je het verschil kunt gaan maken

Op het moment dat je iets nieuws wilt ondernemen realiseer je dan het volgende: 4% van de mensen lukt het. Een overdonderende 96% slaagt er niet in. Het grootste gedeelte faalt omdat zij er niet toe komen om het eerste stapje te zetten. Ze beginnen de reis niet eens en zullen daardoor nooit op hun bestemming aankomen. Omdat ze blijven steken in twijfel over de voorwaarden om te kunnen slagen. Doe dit dus niet. Hieronder zie je wat voorbeelden zodat je de belemmeringen gaat herkennen:

leef van jouw idee en begin voor jezelf

  • waar haal ik het geld vandaan?
  • de concurrentie veegt de vloer met mij aan
  • maar ik heb er geen tijd voor
  • ik ga niet alle schepen achter mij verbranden
  • ik ben een pechvogel want ik heb het al eens eerder geprobeerd en toen….
  • dit zou ik wel willen maar ik heb er de opleiding niet voor
  • anderen zien mij nooit staan en ik vind het lastig om contact te maken
  • ik durf niet voor mijzelf te beginnen
  • iedere dag oefeningen doen hoe ik nooit vol

Het is allemaal waar.

Ja, dit is zo, het zijn allemaal reële bezwaren. Als je dit leest en je leest de titel: start de flow en hoor bij de 4% die het echt gaan doen, dank denk je misschien: hoe kan het? Tijdens workshops vragen mensen mij soms bijna boos: ” vertel jij dan maar eens waar ik het geld vandaan moet halen”. En, dat weet ik ook niet, ik weet niet waar zij hun geld gaan vinden. En ook al zou ik in deze beginfase met suggesties komen om geld te genereren, dan zullen ze 1 voor 1 afgeschoten worden. Omdat de eerste stap niet is gezet.

Leef van jouw idee en zet de eerste stapZet de eerste stap en de rest komt onderweg

Let op: 96% van de mensen met een goed idee zeggen” ja maar…..” En “ja maar” is in werkelijkheid een verborgen NEE. De 4% die slaagt hebben vanaf het begin “JA” gezegd tegen zichzelf en hun idee. En daarbij ontdekt dat de antwoorden onderweg komen door nieuwe dingen te proberen en te blijven leren. Leef van jouw idee en blijf op reis gaan met de nieuwsgierigheid van een kind!!

De eerste stap zetten betekent dat je open staat om op ontdekkingsreis te gaan. Dat je besloten hebt op weg te willen gaan en dat je beseft dat er voor iedere beantwoorde vraag, er twee vragen in de plaats komen. En dat het okay is dat je niet alle antwoorden weet. Want dat hoort bij het o n t d e k k e n.

Leef van jouw idee en hoor bij de 4 % die het echt gaan doen

De 4 % die succes heeft hebben geen zak met geld gekregen. Ze hebben geen dom geluk gehad. Ze hadden niet alle kennis voordat ze begonnen. Ze zijn gewoon begonnen. Met de eerste stap. Stap voor stap verder. Want je kunt altijd beginnen en dat is het geheim van succes. Bekijk ook eens de Leef van jouw idee Training die je hulp en strategie geeft om jouw idee tot een succes te maken.