Hoor bij de 4% die het echt iets met hun idee gaat doen

de 4% die echt een stap zet met hun idee

Zet de Stap

Misschien ben je al bezig met het uitvoeren van jouw idee of zit je in de 1e voorbereidingen. Dan heb jij in ieder geval een eerste stap gezet. Bravo en ga door. Want je bent al verder dan de meeste mensen die een idee hadden, en daar vervolgens helemaal niet mee gedaan hebben.

Succes

De meeste mensen die succesvol zijn geworden met de uitvoer van hun idee hebben één gemeenschappelijke kwaliteit: ze bezitten de moed om gewoon te beginnen en hebben de eerste stap gezet.

Uitstel

Waarom is voor veel mensen die eerste stap dan zo moeilijk? Wel, die IS helemaal niet moeilijk. Iedereen kan deze stap maken op het moment dat je stopt met twijfelen en het zoeken naar de zekerheid, die je nooit zult krijgen als je niet begint.

-zekerheid over geld: waar haal ik het geld vandaan om te starten?
-zekerheid over eigen kunnen: wet ik genoeg? Moet ik nog een extra opleiding gaan doen?
-zekerheid over jouw idee: gaat het wel een succes worden? Gaan de mensen wel betalen voor wat ik aanbied?

twijfel voor jouw idee omdat andere nee zeggen

Omgeving

En dan helpt de omgeving ook niet mee. Anderen die niet ondernemend denken reageren meestal met twijfel op jouw idee en bevestigen jouw angsten. “Kun je daar van leven dan? Waar haal jij je klanten vandaan? Er zijn er al zoveel die dit doen”.

96%…. ja:  96%….echt waar: 96% HAAKT AF!!!!!
En wat blijkt? 96% van de mensen gaan na het hebben van een positief gevoel bij een
nieuw idee helemaal niet verder. Na dat eerste wouw gevoel, waarmee ze heel even in de magic zone zijn, vallen ze terug in de comfort zone. Omdat zij zelf of de omgeving vinden dat het onmogelijk is en dat je maar realistisch moet denken.


96% is realistisch en doet helemaal niks

Realistisch denken……. tja

Realistisch denken betekent dat ook: blijf zitten waar je zit. Realistisch is ook: als je gelooft dat je het niet kunt, dan kun je het ook niet. Of dat iemand niet begint en zegt ” want denk je dat ik een geldboom in de tuin heb”? “Wees toch realistisch of droom lekker verder”..

Realistisch is ook: als je zegt dat je nu nog niet alles hoeft te weten en je wel een eerste stap wilt zetten, dan kun je dit. Hierdoor moet je wel voor jezelf het besluit nemen dat je het echt wilt gaan doen. Ga vandaag iets met je idee doen

Jij bent de basis van jouw succes door te beslissen dat je het werkelijk gaat doen. Dan behoor je tot die 4 % die gaat slagen.