Mini workshop Mindfulness

Ervaar mindfuless in deze gratis mini workshop mindfulness door Rob Houdijk

In deze mini workshop maak je even kennis met wat Mindfulness is en kun je direct een drie minuten oefening doen om het te ervaren. Enjoy en Groet van Rob Houdijk van Start de Flow

Wat Mindfulness is

Mindfulness is aanwezig zijn in het NU. Je maakt mee wat er nu gebeurt. Zonder gevangen te zijn in je gedachten over wat is gebeurt of wat nog komen gaat. Het voordeel hiervan is dat je kunt genieten van de dingen die nu om je heen zijn

Onze geest is standaard niet erg Mindful

In gedachten bezig zijn met wat je hebt meegemaakt, of wat je nog moet gaan doen, is zo’n beetje de standaard activiteit van onze mind. Piekeren, angst, onrust en irritatie maken ons afwezig en veroorzaken stress. Door deze mentale ruis missen wij wat er NU gebeurt. En wat wij zo graag willen is… vrijheid ervaren

Hoe kun je in het NU moment komen?

Door je gedachten te herkennen. Probeer je gedachten eens waar te nemen, als het ware toeschouwer te zijn van jouw gedachten en schrijf een minuut lang op wat je denkt. Laat het niemand lezen want dan lijkt het alsof je opgesloten moet worden. Je merkt dat je aandacht van hot naar her springt. Vraag je vervolgens af: wie is het die mijn gedachten heeft waargenomen?

Gedachten en de mini workshop mindfulness

Dit is de clou:

Jij bent op dat moment je gedachten niet en hier ligt een basis voor bewustwording:                      jij    bent     je     ge –  dach  – ten     niet       jij bent het veld waarin gedachten opkomen en weer verdwijnen. Dit geeft je vrijheid om te kiezen in plaats van automatische gedachten te ondergaan. Deze bewuste keuze maakt je happy.

Je bent waarnemer en geen trekpoppetje

Hoe meer je waarnemer  van je gedachten kunt zijn, hoe minder je mee wordt getrokken in de automatische piloot van reacties en gevoelens die bij die gedachten zijn aangeleerd. En, je hebt geen jaren nodig om in jaren opgebouwde belemmerende gedachten kwijt te raken !

Geen stress,  het zijn maar gedachten hoor, meer niet

Zodra je  gedachten herkent voor wat ze zijn, alleen maar gedachten, en je er niet langer mee verbindt, is er alleen nog maar het NU moment over om de aandacht op te richten. En als je vanuit deze aanwezigheid gaat handelen, verloopt je leven een stuk plezieriger. In dit gebied liggen geluk, inspiratie en liefde.

Doe de drie minuten Mindfulness oefening

De ademruimte is een oefening die je overal kunt doen en die je terugbrengt in het nu. Je kunt deze oefening doen op het werk, thuis of bijvoorbeeld met een groep tijdens een training.