Spiritualiteit en geld gaan goed samen

Geld IS niets

Van zweverig naar bikkelhard zaken doen?  Natuurlijk is er en tussenweg. Kijk eens anders naar geld.

Geld is niet goed, geld is niet slecht. Geld wordt iets, als mensen er iets mee doen. Daarom is geld alleen, een slecht doel om na te streven. Wat je ermee kunt doen is een beter doel om te verwezenlijken. Vooral als je dit doet vanuit positief bewustzijn. Want de hoeveelheid geld die jij kunt binnenhalen als ondernemer is nauw verbonden met de manier hoe je over geld denkt

Spiritualiteit en geld gebruiken voor een gelukkige samenleving

Mijn naam is Rob Houdijk. Ik begeleid al 14 jaar mensen en organisaties naar succes door ze spiritualiteit te laten ervaren en zakelijke vaardigheden aan te leren. Zodat zij gemakkelijker geld verdienen en met hun positieve energie de samenleving veranderen. Spiritualiteit is allesbehalve zweverig en richt zich op het bewust aanwezig zijn in het NU moment. Wij zitten met onze samenleving op een slecht spoor voor mens en natuur. Mensen worden in deze tijd uitgedaagd zich individueel bewust te worden om zo vervolgens het collectieve bewustzijn te veranderen van apart voelen naar samen zijn.

Wil je iets betekenen voor de wereld? Dan is er ook een zakelijke aanpak nodig

Een zakelijke aanpak is nodig om succes te hebben en voldoende geld te verdienen om op die manier de positieve energie praktisch uit te rollen in de samenleving, op jouw eigen wijze en via het werk dat jij het liefst wilt doen. Genieten is daar en belangrijk onderdeel van. Vervolgens is het essentieel om vanuit een positief gevoel doelen te stellen en een strategie te bedenken om deze te bereiken.

Bekijk geld eens anders

Geld is een vorm van energie waarvoor de maatschappij kiest om onderling uit te wisselen. Je hebt geld nodig om te leven en je te kunnen ontwikkelen. Geld is vorm. Communicatie via internet en jezelf promoten is ook vorm. Kennis tot je nemen, een studie doen is vorm. Een bedrijf beginnen en geld verdienen is ook vorm. Zelfs gedachten zijn vorm. Vorm is niet slecht als je herkent wat het in essentie is: vorm. Dan kun je vorm gebruiken om de samenleving beter te maken.

Ik ben spiritueel, dus geld is niet belangrijk

Dit is grote onzin. Natuurlijk is geld belangrijk en vooral als je iets tot stand wilt brengen, dan heb je geld nodig. Geld is belangrijk op het niveau waar het belangrijk is: het kunnen aanschaffen van middelen om te leven en je werk te doen. Spiritualiteit is belangrijk op het niveau waar het belangrijk is: jezelf ontwikkelen en evolueren. Beiden zijn dus belangrijk, het een sluit het ander niet uit want ze werken op een ander niveau en hebben beiden eeen andere functie. Ik durf te wedden dat als je iemand tegenkomt die zegt dat geld niet belngrijk is, deze persoon blut is. Ja… B L U T . Dit klinkt hard, maar ” het geld is niet belangrijk excuus” wordt juist gebruikt door mensen die het niet weten te bemachtigen. Het is prima om genoeg geld te hebben, gaat er geen energie meer naar zorgen om geld en kun je belangrijkere dingen doen.

Wat is dan spiritualiteit?

Spiritualiteit heeft niets te maken met religie, dogma’s en geloofssystemen; het is niet iets dat je kunt geloven of denken. Het is vormloos en universeel en kan alleen ervaren worden in het NU. Het is de ervaring van bewust aanwezig zijn en niet het denken dat we iets zijn. Bewustzijn is het herkennen van het besef dat je niet de mentale herrie in je hoofd bent. Hoe spiritueel je bent betekent hoe aanwezig je bent in het huidige moment. Het woord is afgeleid van het Latijnse woord spiritus dat oorspronkelijk ‘adem’ betekent.

Hoe je geld en spiritualiteit samen kunt laten werkenwww.wijswerk.nl Ruimte

Geld kan een nare bijklank hebben in combinatie genoemd met spiritualiteit omdat juist het geld behoort aan het gebied van ego, vorm, en het dualisme en de oppervlakkigheid versterkt: “ik wil meer dan jij”. Geld is weliswaar vorm, maar van nature ‘leeg’ en je kunt er slechte of goede dingen mee doen. Als iemand veel geld verdient, dit een doel op zich is en als die persoon zich identificeert met die rijkdom, dan gaat het mis. Want het ego heeft nooit genoeg en geluk is daardoor oppervlakkig en tijdelijk.

Als iemand geld verdient vanuit bewustzijn en het ziet als een vorm van energie om te ontwikkelen en te delen zonder te grijpen en hechten, dan kan geld goed doen. Spirituele mensen die leven in een tekort, gebruiken niet het potentieel van het universum op een effectieve manier. Ook dit heeft  zijn oorsprong in ego, bijvoorbeeld:

“geld is niet goed, ik ben spiritueel en doe niet mee aan de waanzin van alsmaar meer ”  ofwel: ” ik ben meer spiritueel dan anderen, kijk maar ”.

Rijke mensen die leven zonder spiritualiteit kunnen nooit echt geluk ervaren en hebben zichzelf volledig verloren in de wereld van de vorm. Alle vorm vergaat, hechten aan vorm veroorzaakt dus onherroepelijk teleurstelling en angst over gebrek.