Start de flow en maak zelf je leven plezieriger

Start de flow in je leven en maak je leven plezieriger. Leer meer

Start de flow zodat je kunt doen of hebben wat je graag wilt. Wat je nodig hebt is wat nieuwe kennis en het vaste besluit dat jij je leven wilt veranderen. Hier komen de tips:

Geluk hebben, kunnen doen en kopen wat je wilt

“die heeft ook altijd geluk” wordt er gezegd over mensen die succesvol zijn. Zij leiden hun leven in plaats van dat ze hun leven lijden.  En inderdaad komt het geluk op hun pad. Het valt ze gewoon toe en het is logisch dat dit gebeurt. Net zo logisch als bij de mensen die altijd pech hebben. Dit heeft niets te maken met opleiding, afkomst, cultuur, rijkdom of meer van die dingen. Al wordt vaak beweerd dat dit de oorzaak is van geluk of pech. Dit is natuurlijk onzin. Want iedereen kan geluk ervaren. Start de flow gaat over hoe je in de stroom kunt komen van welbevinden voor iedereen. Het gaat niet over geld. geld is het gevolg van doen wat je wilt. Het gaat dus over wat je wilt gaan doen.

Start de flow is weggelegd voor iedereen. Met stapjes koe leven maken zoals jij het wilt

Start de flow is allereerst beslissen wat je wilt

De meeste mensen willen gelukkig zijn. Geluk is voor velen een ander woord voor vrijheid van keuze, doen wat je wilt doen en voldoening in je leven ervaren. Vrijheid van keuze begint in jouw denken. Jij kunt beslissen dat jij het leven anders wilt, ook al is dit op ’t moment niet zoals je dat wilt. Daarbij is de  basis van Doe de flow dat je naar jezelf uitspreekt WAT je wilt. Dit in plaats van blijven denken aan de foute partner, het geld tekort, de zware baan, je slechte conditie…….

Beslis wat je wilt, schrijf het op een kaartje en spreek dit iedere dag hardop uit naar jezelf. Denk en praat minder over wat je allemaal niet wilt. Dat is toch maar een oud automaatje. Start nu een nieuw programma vanuit jouw kracht. Niemand hoeft het te weten.

Kennis vergroten

Na het nemen van het besluit van wat je wilt, komt er ruimte om te groeien. Leer allereerst wat basiskennis over hoe je het snelst en gemakkelijkst kunt groeien. Daar gaat Start de flow over. Op het moment dat je begrijpt HOE het werkt, kun je kiezen hoe jij het wilt gaan doen. Onderaan dit artikel zie je een volgorde van stappen met links naar onderwerpen om te leren. Je kunt vandaag beginnen. Het is informatie die iedereen kan leren, mits je het besluit genomen hebt dat je verandering wilt.

Start de flow en wees creatief. Kies dingen die goed voor jou voelen. Dat is het doel

Maak energiegevers en Start jouw flow

Vanuit nieuwe kennis en inspiratie ga je positieve acties doen die blijven je leven gaan veranderen. Ik noem die acties energiegevers en je krijgt straks een aantal voorbeelden. Essentieel bij Doe de flow is dat je energiegevers kiest waarbij jij een goed gevoel hebt. Want ze moeten voor JOU werken. En dat je ze iedere dag gebruikt om jezelf gelukkiger te zijn.  In het begin moet het in jouw ritme komen en zal je dit bewust moeten doen. Later is het een nieuw onderdeel van jouw leven geworden.

Dus in het kort:

  • geluk is niet voor een speciale groep
  • je kunt geluk scheppen
  • je hebt daar niemand anders voor nodig
  • er is een manier om dit te doen
  • deze manier kan iedereen leren
  • je kunt vandaag beginnen

 

De stappen om meer te leren:

Hieronder staan een aantal artikelen geselecteerd. Klink op de link, deze opent in een nieuw venster. Ga na het lezen weer terug en lees het volgende artikel.

Kennis vergroten

De wet van aantrekking
Wat anderen over jou denken gaat jou niets aan
Je kracht herkennen, jij hebt echt unieke eigenschappen

Dingen doen

Je leven veranderen met een ochtendritueel
Creatief visualiseren is fun
Affirmatie maken
Energiegevers maken

Bronnen

Authentic Happiness Martin Seligman
Vind je Ikigai Hector Garcia

Start de flow