Stop met stressen en doen wat niet lukt

Stop met stressen, ga met je aandacht naar iets positiefs.. Photo by Rob Houdijk

Stop met stressen en doen van alles wat niet lukt

Anything that’s causing excitement within you is evidence of a message from Spirit that’s saying;  ” You can do this – yes, you can .Wayne Dyer, your ultimate calling

G e w o o n, soms een irritant woord

Soms hoor je mensen zeggen dat ze in de goede flow zitten en dat de dingen gewoon lukken. De kracht zit in het word ‘gewoon’. Vooral in tijden dat het minder goed gaat is het lastig om niet gevangen te zijn in onze zorgen en gepieker over welke problemen er nog meer kunnen ontstaan. Op het moment dat wij constant in ons hoofd bezig zijn met de problematiek van alledag en wat er morgen gebeuren moet, komt er ruimte voor stress en bouwt een ongezonde spanning zich op.

Dit is niet goed, dit is niet fout, het is wat met mensen gebeurd. En deze situatie kan lang duren omdat wij er ons niet bewust van zijn dat het gebeurt.

In al  onze trainingen die we de afgelopen jaren hebben gegeven is dan ook de eerste stap altijd mensen bewust maken waar jij nu met je gedachten zit, zonder te oordelen. Het gaat om het herkennen. Op het moment dat je herkent dat je aan het piekeren bent en je lichaam spanning opbouwt, dan heb je een keuze om met je aandacht naar positieve gedachten te gaan.

Als je dit oefent, dan wordt positief denken weer gewoon, net zoals negatief denken dit was. Dan komt er ruimte voor het bekijken van mogelijkheden en nu dingen anders doen. Met als resultaat dat jouw wereld gaat veranderen. Want: zo binnen, zo buiten

Want, als je van onbewust piekeren naar bewust positief denken gaat, dan merk je ook de signalen en kansen op die voorbij komen en jou versneld gaan brengen bij jouw succes.

Lees het artikel: zo binnen zo buiten