Van deze spaghetti word je blij. Mama Mia, wat een smaak!!!!

Spaghetti met tonijn en ansjovis voor twee tot drie personen, afhankelijk van hoeveel pubers er mee eten.

Stap1. maak de saus 1,5 uur van tevorenmijn lievelings spaghetti als slowfood

Doe twee rode uien gesneden en twee gesneden rode pepers met een flinke scheut zonnebloemolie in zo een dik mogelijke pan, het liefst gietijzer en laat de uien zacht worden. Voeg een blikje ansjovisfilets in de olie toe, maar laat eerst de olie in de gootsteen weglopen. Maak na een minuutje de filets stuk met en houten pollepel en voeg 4 grote tenen knoflook fijngesneden toe en laat de boel twee minuten zachtjes sudderen.

Voeg twee blikken gehakte tomatenblokjes toe, knijp een limoen uit en verrijk de smaak met verse of gedroogde oregano. Als de saus warm is, doe er dan nog een klein pakje passata bij, breng het tot bubbelen en gooi er vervolgens een flinke scheut rode wijn bij en laat de saus zeer, zeer langzaam trekken.

Het is al voldoende om hem gewoon in de eigen warmte te laten staan als je een gietijzeren pan  gebruikt. In de wintertijd wordt de spaghetti nog beter door de saus op de kachel te laten aansterken.

Klinkt ‘ie al lekker ? Het wordt nog beter

Stap 2. maak de spaghetti klaar

Neem niet de aller dunste spaghetti, meet de maat af op hongerlap niveau en kook de spaghetti in de gebruikelijke ruime hoeveelheid water. Stop met koken op het moment dat de spaghetti net nog een ietsje te hard is om te eten, dus nog TE andante. Laat het water weglopen en voeg de spaghetti toe aan de saus en laat deze in de saus nog ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 3 Kies er wat fris lekkers bij

maak een lekkere salade en rasp een stuk Parmezaanse kaas

Stap 4 maak de spaghetti af

Zet de salade al klaar op tafel met een lekkere rose of rode wijn erbij en als je Karin van den Oever op visite hebt, die zeker komt als je zegt dat je dit eet, een koel biertje. Laat een blikje tonijn goed uitlekken en schep voorzichtig de tonijn door de spaghetti. Gooi er wat van de geraspte Parmezaan doorheen en zet de spaghetti en de geraspte kaas op de tafel.

Stap 5. Waarschuwing

Mensen aan tafel zullen vreemde geluiden gaan maken, het gaat goed met ze en concentreer je gewoon op je eigen eten.
Deze spaghetti is zo maar ontstaan, geef ‘m zo maar door en maak anderen gelukkig !

Groetjes van Rob