De 10 positieve effecten van visualiseren.

creatief visualiseren. Artikel van Rob Houdijk op Dutchpositives

Visualiseren zet een stuwende kracht in beweging die ons een goed gevoel geeft maar die er ook voor zorgt dat hetgeen we ‘zien’ sneller naar ons toekomt. Ik ga je de 10 positieve effecten geven van visualiseren.

Visualiseren wordt met ongeloof bekeken

Voor veel mensen is het lastig om aan te nemen dat visualiseren helpt om je leven te veranderen in de flow naar wat je wilt. Op het moment dat ik in een workshop of training roep dat “je door positief denken en in te beelden wat je graag wilt dit het sneller naar je toekomt’, kijken mensen mij argwanend aan. Geloof ook geen woord van wat ik voor jou nu schrijf. Want voor je zien wat je echt wilt krijgt pas waarde op het moment dat je zelf de resultaten daarvan ervaart.

Kinderen visualiseren gewoon vanuit hun natuur.

Positief denken in beelden is in mijn ogen het meest krachtige en tegelijkertijd het meest ontkende instrument dat we als mens hebben. Een instrument om ons leven op een natuurlijke en vloeiende manier te veranderen naar wat wij willen. Op de basisscholen zouden kinderen les moeten krijgen in visualiseren. Een erkenning dat we hun dagdromen niet uit hun leven halen maar juist versterken omdat het slim is om te doen.

Kleine inspanning, grote voordelen

Het visualiseren van wat jij graag wilt heeft vele voordelen. Hieronder noem ik de belangrijkste voordelen

  1. Voor je zien wat je wilt brengt de focus van de realiteit die we niet willen naar de realiteit die we wel willen.
  2. Terwijl we visualiseren, voelen we ons direct beter. Dit is al een reden om het te doen.
  3. Visualiseren heeft meteen invloed op vele aspecten van onze gezondheid want het werkt stress verlagend.
  4. Je voelt dat wat je zo graag wilt okay is, in plaats van het gevoel van frustratie over wat er ontbreekt in je leven.
  5. Doordat jij je beter voelt, reageren mensen om je heen positiever.

6. Als je iedere dag visualiseert, verdwijnen geleidelijk de mensen die jou belemmeren uit jouw leven. Nieuwe mensen, die passen bij wat je wilt, komen op je pad.

7. Visualiseren is gratis, fun, gezond en het kost je maar 15 minuten per dag.

8. Na een paar keer visualiseren krijg je in de gaten hoeveel je automatisch dacht aan wat je niet wilde in je leven en hoe dit jouw leven negatief heeft beïnvloed.

9. Bewust inbeelden maakt je gelukkiger, ook al zijn de omstandigheden die je wilt nog niet in jouw realiteit gekomen.

10.Je brengt jezelf in een positieve FLOW die stroomt naar wat jij wilt.

Meer

Dit werken met beelden, is het leven voor je zien vanuit een positief gevoel. In de topsport wordt het heel vanzelfsprekend ingezet om doelen te bereiken. In ons dagelijks leven wordt het nauwelijks gebruikt. Ga eens visualiseren en lees hoe je dit kunt doen,

Hoe je kunt visualiseren