Volgens plan werken aan waar jij je gelukkig bij voelt.

volgens plan werken aan waar jij je gelukkig bij voelt

Gelukkig zijn hangt nauw samen met een doel hebben. Het is belangrijk dat wij voor onszelf iets creëren om naar toe te werken.

Maak je plan en werk aan gelukkig zijn.

Herken je het gevoel dat het lijkt alsof je niet vooruit komt ? Er zit veel in je hoofd, wat je wilt doen, hoe het anders kan. Maar het komt er niet uit. Er verandert niets en het geluksgevoel blijft uit. je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zal je krijgen wat je altijd hebt gehad

In wezen ben je ondernemer. Of je nu een nieuwe baan in loondienst zoekt, een eigen handel wilt opzetten, je thuissituatie wilt veranderen….De ondernemende actie ligt bij jou. Doe jij niets, leer je niet bij…dan gebeurt er ook niets.

Verander je leven

Als jij je leven wilt veranderen, dan moet je je leven veranderen. Dit laatste lijkt misschien op het eerste gezicht een flauw woordspelletje, maar het is echt nodig om andere dingen te doen als je een ander resultaat wilt.

gelukkig zijn hangt nauw samen met het hebben van een plan
Photo by elaine-casap

Overtuigingen en mindset

Op het moment dat jij ervan bewust  bent dat je dingen kunt veranderen, dan hoef je alleen maar een eerste stapje te zetten en veroorzaak je het creatieve proces. Als je dagelijks bewust handelt vanuit een positieve mindset, dan kan het niet anders of positieve omstandigheden komen naar jou toe. Dit leer je in de Wet van aantrekking.  Eerst kleine veranderingen en naarmate jij bevestigd ziet dat het creatieve proces echt werkt, komen er grotere verschuivingen en gaat het sneller. Als je eerst met een positieve mindset aan de slag wilt, lees dan:je kracht herkennen

leren, een doel hebben, je plan maken en gelukkig zijn

Maak je plan en ga aan het leren

Wees er van overtuigd dat het mogelijk is om met jouw werk gelukkig te zijn. Je kunt inderdaad gaan doen wat je wilt en iedere dag een stap dichterbij komen. En ga iedere dag bewust aandacht besteden aan je plan. Tegenwoordig kun je via het internet aan zoveel gratis informatie komen. Luister naar inspirerende sprekers, doe een online cursus. En na een jaar weet je veel van jouw onderwerp. Ga naar de bibliotheek. Lees en leer iedere dag. Koop een goedkoop schrift met een dikke kaft en schrijf er alles in op. 

Als jij geen plan hebt,word je het onderdeel van het plan van iemand anders

Het blijkt dat meer dan de helft van de mensen niet echt voldaan of gelukkig is in het huidige werk en wat anders zou willen doen. Maar 4 % van de wereldbevolking werkt bewust aan hun geluk en bereikt daardoor succes. Dat is bedroevend weinig.

Ik definieer zelf succes als:  “de vrijheid om te doen wat je wilt doen”. Dit kan zijn dat je voor een bedrijf werkt, jezelf als zzp’r verhuurt, je eigen onderneming of gelukkig met een eigen onderneming volgens een plancoaching praktijk, op de markt gaat staan of dat je met een rijke partner trouwt (grapje, alhoewel..)

Laat je gevoel meedoen

Op het moment dat je niet alleen met je intellect maar ook gevoelsmatig het besluit hebt genomen wat je wilt en dat je het kunt, ga je een plan maken. Dit doe je voor acties die je nu kunt doen en die je later wilt doen.

Dit betekent dat je dagelijks je energie richt op hetgeen je tot stand wilt brengen en met doelen werkt voor de korte – en de lange termijn. Een plan is hierbij essentieel. Hierin zijn ook de acties beschreven die je dagelijks doet  (een ritueel) om in de goede flow te blijven.

zie het voor je visualiseer iedere dagZie het voor je, dit alleen al is FUN

Onderdeel van je dagelijkse ritueel is ook dat je jouw sterke intenties uitspreekt en jouw doelen visualiseert. Want een plan begint altijd met een beeld. Wat je kunt kopen, is ooit met een beeld in iemands hoofd begonnen.

Kies tenslotte iemand met wie je regelmatig in gesprek gaat over je resultaten. Dit maakt dat je ook werkelijk weer de volgende stap gaat zetten.