Wat anderen over je denken gaat jou niets aan

Om wie gaat het?  om jou of wat anderen over je denken. Relax

Als jouw succes afhankelijk zou zijn van wat anderen over je denken, dan zou je niet het succes hebben dat je wenst. Het gaat om de doelen die Jij wilt bereiken.

Niet om de doelen, waarvan anderen vinden dat ze jou doelen zijn. Of wat jij allemaal niet Uit het Succesprogramma Jaikwerk van Ik Veranderzou kunnen. Zoals ouders, partners, vrienden, die een beeld en idee hebben over wat goed voor jou is. En dan raak je in de stress en dat vreet energie. Waak ervoor dat jij je niet gaat voelen als het ballonnetje hiernaast !
In de afgelopen jaren dat ik in gesprek ben geweest met mensen over hun toekomst is gebleken dat veel energie verloren gaat aan het denken over hoe anderen over jou Taart en succes Begin voor jezelfdenken. Dit is een vermoeiend proces dat je verder wegbrengt van wat jij graag wilt. Bijvoorbeeld: ” taarten maken, joh dat doen er al zoveel en jij bent helemaal het type niet om ondernemer te worden. Daar kan jij niet van leven”. Oh ja, mocht je starten dan willen wij graag proeven

Jij gaat in de zorg.

Zoals Karin, 32 jaar, die zich nu realiseert dat werken in de zorg eigenlijk helemaal haar ding niet is en dat zij dit toen is gaan doen omdat haar ouders en haar twee zussen als vanzelfsprekend hadden gezegd dat ze in de zorg zou gaan. Z- Verpleegkundige is ze geworden en al die tijd gebleven. Maar nu niet meer.

ondernemen is gewoon doenEen eigen bedrijf, da’s niks voor jou.

En dit werd voor Fred een belemmerende overtuiging. ” Had ik dit maar eerder gedaan en niet geluisterd naar mijn omgeving, nu vaar ik mijn eigen koers en de enige die ik de schuld kan geven als het niet lukt, ben ik zelf. Maar dan heb ik het in ieder geval een kans gegeven”. Nu voelt het gewoon super goed om deze stap te zetten.

Wat anderen over jou denken, gaat je niets aan.

Luister aandachtig, bekijk of er waardevolle informatie voor jezelf uit te halen is en houd je verder afzijdig van negatieve en denigrerende praat. Stop met het luisteren naar roddels, aannames die nergens op gebaseerd zijn negatieve ervaringen die mensen projecteren op jou. Zij hebben het alleen maar druk met zichzelf en zijn in werkelijkheid  helemaal niet bezig met jou maar vooral met wat de anderen van hun vinden.  Doe dit zelf niet en ga anderen die dit wel doen uit de weg.

Toen ik voor mijzelf begon hebben mensen mij opgebeld met de mededeling dat ze dit erg onverstandig vonden, een gezin met 4 kinderen en dan een vaste baan opzeggen. Okay, heb ik gezegd, bedankt maar ik kan daar niks mee, ik ben ben nu aan het ondernemen. Vooral een dame was zeer vasthoudend, haar man werkte al 25 jaar bij dezelfde werkgever. Niet mijn perspectief. Een buurman echter had tips, hij was al ondernemer en met hem ben ik koffie gaan drinken, heb mijn oren wijd open gezet en aantekeningen gemaakt.

Ja ik kan.Voor jezelf beginnen. Doe waar je goed in bent

Maak je plan, gebruik wel de positieve energie en positieve ideeën van anderen, leer, stel gaandeweg bij, ontwikkel jezelf voortdurend en bereik je succes. Als ” dat kan ik niet ” jouw energie is, dan neemt je lichaamskracht letterlijk af en zet je onbewust mogelijkheden op slot.

Je kunt met niets beginnen.

Succes begint met een kansrijke mindset en is niet afhankelijk van het hebben van geld, een hoge opleiding of een gespreid bedje. Je kunt altijd beginnen. Gebruik vanaf nu je energie om jouw doelen te bereiken, leer van anderen die al doen wat jij wilt gaan doen en deel je successen door anderen te helpen hun succes te bereiken. Dat maakt je werkelijk gelukkig.   Jouw taarten worden steeds lekkerder en sfeervoller. Het spreekt zich rond en anderen genieten van wat jij hebt gemaakt. Maar goed dat je ” gewoon” begonnen bent.

All the best en groet van Rob Houdijk